- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsAfspraken over stabilisering Rijnbodem

Afspraken over stabilisering Rijnbodem

- Advertentie -

Delen

Mijnbouwonderneming RAG Aktiengesellschaft en de Duitse vaarwegbeheerder (WSV) hebben een overeenkomst ondertekend over het stabiliseren van de Rijnbedding nu het ontginnen van steenkool in en rond Duisburg is stopgezet.

 Door de jarenlange mijnbouw in de regio is de rivierbodem tussen Duisburg en Wesel steeds verder gezakt. Er moest regelmatig extra sediment worden aangebracht. Beide partijen hebben hiertoe de afgelopen jaren nauw samengewerkt en nu ook afspraken gemaakt hoe ze de Rijnbedding op lange termijn gaan stabiliseren.

Rivierbedding

De WSV heeft op basis van onderzoek door de Bundesanstalt für Wasserbau und Gewässerkunde (BAW) een plan gemaakt. RAG is bereid hier eenmalig 15 miljoen euro in te investeren.

Door de intensieve steenkoolwinning is de rivierbedding tussen Duisburg en Wesel met ongeveer 9 meter gezakt. Vooral de kolenmijn in Walsum heeft hier een grote rol in gespeeld.

Al sinds de jaren 70 nemen RAG en de WSV gezamenlijk tegenmaatregelen. In de jaren 80 hebben ze hier de eerste afspraken over gemaakt. RAG heeft bijvoorbeeld een bijproduct van de steenkoolontginning ter beschikking gesteld voor de bodemstabilisatie, die door de WSV is uitgevoerd. Na het stilleggen van de mijn in Walsum in 2008 kwamen beide partijen overeen de situatie eerst grondig in kaart te brengen om daarna concrete acties te ondernemen.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -