Actueel thema in derde Cascade-boek

0

 

Ideeën en inspiratie heeft Herman Wilbrink volop. De binnenvaart is voor de 23-jarige schrijver een belangrijke bron. Deze maand verscheen alweer het derde deel uit de kinderboekenserie “Met de Cascade op avontuur”: De Verdwenen Professor. De verhalen spelen zich af op het beunschip Cascade. Model daarvoor staat het gelijknamige schip van de familie Heuvelman. Zij zijn Wilbrinks oom en tante.

Herman komt zelf niet uit de vaart. Hij is leerkracht op een basisschool in Nunspeet. Hij heeft als kind regelmatig meegevaren op de Cascade – en doet dat nog steeds graag. De sector ligt hem ook na aan het hart. Met zijn boeken wil hij  ‘kinderen kennis laten maken met de wereld van de binnenvaart’.

 

cover De Verdwenen ProfessorGeheime uitvinding

In het nieuwe deel speelt Wilbrink in op de actualiteit: de zoektocht naar nieuwe, schonere brandstoffen. Een geheime uitvinding zorgt voor goedkope brandstof. Het is op basis van waterstof. Regeringen houden het echter tegen, omdat ze anders geen accijns meer binnenkrijgen. ‘Ik heb veel feiten met fictie verweven. De hoofdpersoon komt de professor tegen die deze uitvinding heeft gedaan. Criminelen willen de uitvinding ook hebben.’ De professor verdwijnt. Aan boord van de Cascade volgt de spannende ontknoping.

 

Tweede druk

Net als bij zijn vorige boeken heeft Wilbrink het eerste hoofdstuk voorgelezen in zijn klas, groep 6, nog vóórdat het naar de drukker ging. ‘Dat is een test: zo kan ik zien of ze het leuk vinden, of het aanslaat.’ Ja, vonden de leerlingen. Ja, zei ook Uitgeverij Den Hertog. Die liet Wilbrink bovendien weten dat zijn eerste boek (Roofoverval op een geldtransport) ondertussen toe is aan de tweede druk. Zelf is Herman alweer volop bezig met deel 4. ‘We proberen elk jaar een nieuw boek uit te brengen.’

 

De Verdwenen Professor is voor € 7,90 te koop bij christelijke boekenwinkels en op www.hertog.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.