Aantal reizen trekt aan; hoeveelheid lading nog niet

0

Sinds begin mei is het aantal reizen dat de Nederlandse binnenvaart doet ongeveer vergelijkbaar met vorig jaar in deze tijd. De schommelingen zijn hooguit 5,6 procent negatief per week, maar ook weleens 5,2 procent positief. Dat is gunstiger dan in de eerste drie maanden van het jaar – dus al vóór corona – toen er weken waren met 10 tot 20 procent minder bewegingen.  

Dat blijkt uit het dashboard Snelle indicatoren Goederenvervoer van het CBS. Dat hebben de nationale rekenmeesters ingesteld omdat er vraag is naar snel beschikbare gegevens over de ontwikkeling van het goederenvervoer ten gevolge van en tijdens de coronacrisis. Voor alle transportvormen worden wekelijks cijfers verwerkt over de bewegingen en over vervoerde gewichten of containereenheden.

Duidelijk minder lading

Als gekeken wordt naar de hoeveelheid vervoerde lading, zit de binnenvaart nog wel duidelijk in de min. Gemiddeld werd er in mei tot en met juli 6 tot 7 procent minder vervoerd per week. Dat is overigens minder slecht dan in januari en februari toen er negatieve uitschieters waren van 17 tot 21 procent.

De hoeveelheid vervoerde lading per week ten opzichte van 2019. (Illustratie CBS)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.