- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKeersluis Limmel mogelijk dicht wegens aanvaring Stuw Borgharen

Keersluis Limmel mogelijk dicht wegens aanvaring Stuw Borgharen

- Advertentie -

Delen

Door de aanvaring van Stuw Borgharen op 12 oktober en de berging van het gezonken schip, daalt met de actuele afnemende waterafvoer de waterstand tussen Maastricht en Borgharen. De stuw kan namelijk niet helemaal worden dichtgezet. Daardoor moet mogelijk keersluis Limmel sluiten.

Zondag 13 oktober maakte Rijkswaterstaat bekend dat de keersluis waarschijnlijk op maandag 14 oktober rond 12.00 uur dicht zou gaan. Maar dat bleek toch (nog) niet nodig. Om zoveel mogelijk waterverlies in het deel van de Maas tussen Maastricht en Stuw Borgharen te voorkomen, zou Rijkswaterstaat ook Sluis Bosscherveld sluiten.

Dat het niet doorging, voorkwam een extra stremming. Die zou bovenop de huidige afsluiting van het Julianakanaal tussen Berg aan Maas en Obbicht zou komen. In dat geval wordt onder meer Stein onbereikbaar voor schepen.

Berging

Het bergingsmateriaal arriveerde – eerder dan verwacht – op zondagmiddag. De voorbereidingen voor de berging van het gezonken schip vlotten. Rijkswaterstaat verwacht vandaag, maandag 14 oktober, met bergen te beginnen.

Er wordt een ponton met lieren ingezet om het motorschip te kunnen takelen. Na de berging kan de schade aan de stuw worden onderzocht.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -