- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsBLN: Merendeel beunschepen sterk en stabiel

BLN: Merendeel beunschepen sterk en stabiel

- Advertentie -

Delen

Koninklijke BLN-Schuttevaer houdt zaterdag 2 juli in Zwijndrecht een bijeenkomst naar aanleiding van het rapport ‘Risico op kapseizen van beunschepen’ van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Onderzoeker Lianne van der Veen van de Onderzoeksraad zal een toelichting verzorgen op het rapport.

Branchevereniging Koninklijke BLN-Schuttevaer stelt in een reactie op de berichtgeving rondom het rapport van de Onderzoeksraad dat het merendeel van de beunschepen voldoende sterk en stabiel is. “Er zijn veel nieuwe beunschepen in bedrijf die aan hoge technische eisen moeten voldoen, zoals die voor alle binnenvaartschepen gelden. De beunschepen Rick en Willem waren eerder een uitzondering op de regel.

De Raad doet aan de minister de aanbeveling om de veiligheid in de beunschepensector te verbeteren waarbij het van belang is dat er bij het toezicht ook gekeken wordt naar veiligheidsrisico’s en niet alleen naar de naleving van wet- en regelgeving. Tevens doet zij de aanbeveling om met de sector in gesprek te gaan. Koninklijke BLN-Schuttevaer is van harte bereid om hierover in afstemming met haar leden in gesprek te gaan met het ministerie.

Aanleiding voor het rapport was het kort na elkaar kapseizen van de beunschepen Rick en Willem bij Hoofdplaat op de Westerschelde vorig jaar, waarbij de schipper van de Rick om het leven kwam.

Op de bijeenkomst wordt tevens gesproken over de economische situatie in de markt van beunschepen. De Onderzoeksraad legt in het rapport een verband tussen de markt en de kosten van veiligheid.

Lees ook het artikel over het rapport van de Onderzoeksraad.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -