- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEr zit muziek in Havendagen Woerden

Er zit muziek in Havendagen Woerden

- Advertentie -

Delen

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juni zijn het Shantyfestival en de Havendagen Woerden. In en rond de binnenhaven, singel, op het plein en in de binnenstad is het feest. Dit jaar starten de havenactiviteiten op vrijdag 13 juni om 15.00 uur. Om 20.00 uur is vervolgens de officiële opening.

Tientjesvrienden gezocht
Het Woerdense Shantyfestival/Havendagen zoekt tientjesvrienden, die met een bijdrage van 10 euro het ‘mooiste nautische evenement van Woerden en verre omstreken’ willen steunen. ‘Doordat wij elke editie willen vernieuwen en voor zowel de bezoekers als deelnemers verrassend willen blijven zijn wij op zoek naar donateurs: mensen die door het doneren van € 10,- per jaar Tientjesvriend willen worden.’ Op vrijdag 13 juni (bij de opening) wordt een leuke prijs verloot onder de donateurs.
10 euro doneren kan op rekeningnummer NL90 ABNA 0569.525.225. 

Verlichte havenvaart
Die avond speelt het Nederlands elftal. Daarom is er een groot scherm, waarop iedereen de wedstrijd kan zien. Na de wedstrijd is om 23.00 uur aansluitend een verlichte havenvaart. Eigenaren van een roei- of motorboot, sloep, kano of vlot kunnen zich aanmelden om mee te varen. Mail dan naar Angelique Nieuwpoort. [email protected]
Op zaterdag 14 juni leveren zeven shantykoren uit binnen- en buitenland vanaf 11.00 uur op zes podia aan de haven en binnenstad hun muzikale bijdragen. Voor kinderen is er een speelstraat, waar ze los kunnen gaan op luchtkussens en klimrekken en ze zich kunnen laten schminken.

Trekwedstrijden
De organisatie verwacht net als bij de vorige editie ruim 30.000 bezoekers. Er zijn vernieuwende nautische publiekstrekkers, maar ook de sleepboten en opduwers zijn weer van de partij. De haven belooft weer vol te liggen.
Op zaterdagmiddag zijn er trekwedstrijden. ’s Avonds treedt de Woerdense zanger Marco Mark op.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -