- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsNieuwe borden geven uitleg over binnenvaart

Nieuwe borden geven uitleg over binnenvaart

- Advertentie -

Delen

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart heeft, in samenwerking met het Onderwijscentrum Binnenvaart, nieuwe binnenvaartinformatieborden vervaardigd. Inmiddels zijn er op zo’n twintig locaties aan het water van die borden geplaatst.

Elbert Vissers onthulde de borden op het Veerplein. (foto BVB)

Ze staan onder meer in Zwijndrecht; zowel op het Veerplein als in het Noordpark. Dit was op initiatief van wethouder Elbert Vissers, die onder meer verkeer en vervoer in zijn portefeuille heeft. De oud-binnenvaartondernemer heeft de nieuwe borden op het Veerplein op 27 maart officieel onthuld.
Het Veerplein is onderdeel van een nieuwe wandelpromenade langs de Oude Maas in Zwijndrecht. De nieuwe boulevard verbindt de Westkeetshaven met het Veerplein. Passanten daar krijgen op de borden uitleg over de binnenvaart, goederenvervoer over water en werken in de binnenvaart.

Binnenvaartvriendelijke gemeente
De gemeente Zwijndrecht was erg enthousiast over de borden en heeft het idee verder uitgebreid. De gemeente wil zich graag meer profileren als binnenvaartvriendelijke gemeente en heeft nu op diverse in het oog springende locaties borden geplaatst met de tekst: ‘Thuishaven van de binnenvaart’. Het BVB heeft ook voor deze borden de vormgeving verzorgd. De gemeente Zwijndrecht is gastheer van het volgende congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens op 3 oktober.

Informatieborden
De informatieborden zijn op die plekken in Nederland geplaatst waar doorgaans veel mensen geïnteresseerd staan te kijken naar het water en de schepen die voorbij varen. Op die locaties kunnen mensen nu op een leuke manier meer te weten komen over de binnenvaart.

De borden worden per tweetal geplaatst, zodat ze er aan weerszijden een afbeelding op staat. Op het ene bord vinden mensen meer informatie over het uitgebreide vaarwegennet en welke typen schepen er bestaan. Het andere bord geeft meer informatie over werken in de binnenvaart, gecombineerd met algemene binnenvaartinformatie onder het motto: ‘Vervoer over water, natuurlijk beter’.
De informatie is ondersteund door sprekend beeldmateriaal en is interactief gemaakt middels de apps QR-code en Layar. Door de borden te scannen met de mobiele telefoon krijgen passanten op hun scherm verwijzingen naar diverse websites en filmpjes. Geïnteresseerden kunnen op deze manier nog extra informatie krijgen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -