- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsEuropees akkoord over visserij

Europees akkoord over visserij

- Advertentie -

Delen

De Visserijraad van de Europese Unie en het Europees Parlement hebben overeenstemming bereikt over het Europese Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV). Het EFMZV zal tot en met 2020 ongeveer 6,5 miljard euro beschikbaar stellen voor ondersteuning van de Europese visserij en het maritieme beleid van de sector.

Het EFMZV vervangt het Europese Visserijfonds. Het nieuwe fonds moet bijdragen aan de hervorming van het gemeenschappelijk visserijbeleid en moet vissers en kustgemeenschappen helpen bij de overgang naar duurzame visserij en een diverse economie.

Overbevissing
De subsidie is van belang voor het hervormde Gemeenschappelijke Visserijbeleid, dat onder meer bedoeld is om een einde te maken aan overbevissing in Europa. Zo krijgen lidstaten meer geld voor het verzamelen van data om betere controle en handhaving
mogelijk te maken. Ook komen er meer mogelijkheden om geld terug te vorderen van bedrijven en lidstaten als zij de regels van het Gemeenschappelijke Visserijbeleid niet naleven.

De overeenstemming kwam later tot stand dan de bedoeling was. Doordat de Visserijraad en het Europees Parlement het eind vorig jaar niet eens konden worden, stopten de subsidies van het EFMZV per 1 januari. De politieke druk om alsnog tot een overeenkomst te komen was groot en dat resulteerde in een compromis.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -