- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDesnoods eenzijdig ontgasverbod

Desnoods eenzijdig ontgasverbod

- Advertentie -

Delen

Liesbeth van Tongeren (GroeLinks) en Henk van Gerven (SP) willen dat staatssecretaris Wilma Mansveld desnoods alleen in Nederland een ontgasverbod invoert als er (nog) geen Europese wetgeving komt. Daarop koersen de Tweede Kamer-leden aan in aanvullende vragen na de antwoorden van de staatssecretaris van I&M.

Staatssecretaris Wilma Mansveld. (foto I&M)

In juni wordt meer duidelijk over het aanstaande verbod op ontgassen van binnenvaarttankers. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu werkt aan zo’n verbod door aanpassing van het verdrag inzake de verzameling, afgifte en inname van afval in de Rijn- en binnenvaart (CDNI).
Dat schreef ze in antwoord op Kamervragen van Liesbeth van Tongeren (GroeLinks) en Henk van Gerven (SP). Ze meldde ook dat de afgelopen jaren door de samenwerkende toezichthouders diverse thema-acties zijn gehouden tegen het ontgassen op de Zuid-Hollandse wateren en in de Rotterdamse haven. Dat leidde tot 38 waarschuwingen en 14 processen-verbaal in 2012 en 6 waarschuwingen en 17 processen-verbaal in 2013.

Nationaal verbod
Van Tongeren en Van Gerven willen nu weten hoe lang invoering nog duurt na de onderhandeling in juni. ‘Op welke termijn (…) verwacht u een internationaal verbod op ontgassen door de binnenvaart?’ Ze vragen ook welke ruimte Mansveld heeft voor ‘een eenzijdig nationaal verbod op ontgassen door de binnenvaart? Bent u bereid die ruimte te nemen als een internationaal verbod er niet komt of nog jaren op zich laat wachten?’

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -