- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVan Oord bestelt kabellegschip bij Damen

Van Oord bestelt kabellegschip bij Damen

- Advertentie -

Delen

Van Oord heeft opdracht gegeven voor de bouw van een nieuw kabellegschip. Het schip wordt gebouwd bij Damen Shipyards Galati in Roemenië en wordt eind 2014 opgeleverd.

Het schip is bestemd voor de installatie van stroomkabels voor windmolenparken op zee. Voor de kust is Van Oord gestart met de voorbereidingen voor het Gemini-windmolenproject, 60 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. Het nieuwe kabellegschip zal onder andere voor dit worden ingezet.

Dynamic Positioning
Het gaat om een multifunctioneel schip van 120 meter met een DP-systeem (Dynamic Positioning). Het schip wordt uitgerust met een carrousel van ruim 5.000 ton en een zware kraan, en is daarmee geschikt voor de installatie van zware en lange exportkabels. Er is plek voor negentig mensen.
Het kabellegschip past in de Van Oord-strategie om als EPC-aannemer – EPC staatvoor Engineering, Procurement and Construction – een volledig pakket aan te bieden voor de bouw van offshore-windparken. Daarnaast sluit dit contract aan bij het streven van Van Oord om voortdurend in te spelen op de behoeften van nieuwe en bestaande markten door te investeren in nieuwe technologie en ‘marine ingenuity’ (bekaamheid).

Damen Offshore Carrier
De nieuwe Van Oord kabellegger wordt geplaatst op de Damen Offshore Carrier (DOC), een nieuw multifunctioneel platform, dat met zijn obstakelvrij dek geschikt is voor zwaar transport, rorotransport en offshore-installatiewerk. De DOC kan voor dit doeleinde worden uitgerust met al het benodigde (offshore)-installatiematerieel en het ontwerp kan zodanig worden aangepast dat het geschikt wordt voor een specifiek doel, zoals bij het schip dat Van Oord besteld heeft.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -