- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsPubliek 21 september welkom bij testsluiting Maeslantkering

Publiek 21 september welkom bij testsluiting Maeslantkering

- Advertentie -

Delen

De Maeslantkering gaat op zaterdag 21 september dicht voor de jaarlijkse test om te zien of het kunstwerk in de Nieuwe Waterweg goed functioneert.

Elk jaar wordt de Maeslantkering voor het begin van het stormseizoen getest. (foto Rijkswaterstaat)

Ook de Hartelkering, die samen met de Maeslantkering de Europoortkering vormt, gaat 21 september dicht voor de functioneringssluiting. Deze jaarlijkse test wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat om klaar te zijn voor het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Keringhuis
Op de dag van de Functioneringssluiting is het Keringhuis, het publieks- en informatiecentrum bij de Maeslantkering, geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Het verwachte sluitmoment is om 15.40 uur. Er worden die dag rondleidingen gegeven, er zijn activiteiten te doen en er zijn verschillende versnaperingen te verkrijgen. De jonge bezoekers kunnen knutselen, op speurtocht gaan of met Droppie Dijkwacht zelf de dijk inspecteren.

Op www.keringhuis.nl is alle informatie te vinden over deze bijzondere dag. Reserveren voor een rondleiding is verplicht; dit kan ook via de website.

Het adres van het Keringhuis is Maeslantkeringweg 139, 3151 ZZ Hoek van Holland.
Let op: het Keringhuis is op 21 september niet met de auto bereikbaar. Er rijden gratis pendelbussen van parkeerplaatsen in de omgeving van het Keringhuis en van het NS-station Hoek van Holland.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -