- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVerladers kunnen niet langer wachten op verruiming Twentekanalen

Verladers kunnen niet langer wachten op verruiming Twentekanalen

- Advertentie -

Delen

Maandag 8 april staat de verruiming van de Twentekanalen op de agenda van de Vaste Kamercommissie Infrastructuur en Milieu. De Twentse verladers en logistieke dienstverleners die gebruik maken van de Twentekanalen, kunnen niet wachten tot de schop daadwerkelijk de grond in gaat en er met dieper geladen schepen naar Almelo, Hengelo en Enschede gevaren kan worden. 

De noordtak van het Twentekanaal ter hoogte van Almelo/Wierden. (foto Wikimedia/Apdency)

Een aantal bedrijven wil zich graag vestigen op XL-businesspark in Almelo, maar dan moeten deze grote schepen er wel kunnen komen, en daarvoor is de verruiming noodzakelijk. Dat stelt Combi Terminal Twente (CTT) vandaag in een verklaring namens de watergebonden bedrijven.
Bij de bekendmaking van de extra bezuinigingen gaf minister Schultz van Haegen in februari aan dat de bouw van de tweede sluis bij Eefde een van de projecten is die ze wil uitstellen.

Meer over water vervoeren
Het bedrijfsleven heeft aangegeven dat er na verruiming per dag zo’n 500 vrachtwagenladingen van de weg af gaan en via het water vervoerd worden. Dat zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot, maar ook voor een aanzienlijke ontlasting van de wegen.
“Twente wordt na verruiming beter ontsloten via water, waardoor deze achterlandverbinding nog aantrekkelijker wordt en logistieke diensverleners zich hier graag zullen vestigen. Dit zorgt voor een toename van de werkgelegenheid in de regio Twente.” Aldus CTT.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -