- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsProef met extra belijning in elektronische vaarwegkaarten

Proef met extra belijning in elektronische vaarwegkaarten

- Advertentie -

Delen

Rijkswaterstaat start deze week een proef met extra belijning in de elektronische vaarwegkaarten voor binnenwateren (Inland-Ecdis). Met een onderbroken lijn wordt het midden van het vaarwater aangegeven. De proef richt zich op extra belijning voor de kruising Dordsche Kil, Hollandsch Diep en Zuid-Hollandsch Diep en duurt een jaar.

Doel van de extra belijning is schippers meer bewust te maken van de positie van hun schepen ten opzichte van het vaarwater. Dit is naast communicatie een van de oorzaken van (bijna) ongevallen op en in de omgeving van de kruising Dordsche Kil, Hollandsch Diep en Zuid-Hollandsch Diep. Verder moet de extra belijning helpen de ‘voorrangssituatie’ te verduidelijken. Deze lijkt nu niet altijd voldoende helder te zijn voor de schippers. Het ontwerp voor de extra belijning is ontwikkeld in overleg met de Koninklijke schippersvereniging Schuttevaer.
Na de proefperiode vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of deze extra belijning al dan niet aangepast opgenomen wordt in de Standaard Inland-Ecdis. De borden uit het Binnenvaartpolitiereglement die de hoofd- en nevenvaarwateren aangeven – zowel op de vaarwegkaarten als bij de kruising zelf – blijven tijdens de proefperiode gewoon aanwezig.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -