- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws87 miljoen euro voor verbreding Maas in Maastricht

87 miljoen euro voor verbreding Maas in Maastricht

- Advertentie -

Delen

Er komt 87 miljoen euro beschikbaar voor verbreding van de Maas ten noorden en zuiden van Maastricht. Dat moet voorkomen dat hoge dijken noodzakelijk zijn om het centrum van de stad tegen hoogwater te beschermen.

Verantwoordelijk wethouder Hubert Mackus meldt dat minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat 60 miljoen euro ter beschikking stelt. De Provincie Limburg betaalt 12 miljoen mee. Maastricht heeft zelf 15 miljoen in zijn begroting voor 2023 opgenomen.

Uiterwaarden en nevengeulen

De verbreding komt aan de kant van Wyck. Ook bij het Eiland van Bosscherveld moet de rivier verbreed worden. De uiterwaarden worden hier uitgediept. Bij de Pietersplas, Borgharen en Itteren ten zuiden van Maastricht komen nevengeulen. Volgens het Waterschap Limburg gaat het nog zeker vijf jaar duren voor de schop in de grond gaat.

Deze nieuwe bijdrage komt bovenop het budget van Rijkswaterstaat voor de veiligheid van de scheepvaart en de reguliere gelden voor de dijkversterking. Wethouder Mackus zei in een toelichting op woensdag 16 november dat een verkenning volgt hoe de Maasverbreding het beste kan worden uitgevoerd.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -