- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws48 uur gratis wifi

48 uur gratis wifi

- Advertentie -

Delen

Vanaf 1 december kunnen binnenvaartondernemers op achttien locaties in Nederlandse havens gedurende 48 uur gratis wifi gebruiken. Na aanvraag online is het direct beschikbaar, beveiligd door middel van versleuteling van de draadloze verbinding. Het  gaat om een proef tot 1 juli 2019.

Sinds 2013 heeft Binnenvaart Netwerk Diensten (BND) zich ingespannen om, met hulp uit het rijksprogramma IDVV, op zoveel mogelijk ligplaatsen wifi-hotspots aan te leggen. Dat is nu gerealiseerd op in totaal 26 locatie: zeven gemeentelijke havens, vier havenbedrijven en acht locaties van Rijkswaterstaat. Daaronder zijn diverse sluiscomplexen en overnachtingshavens. Groot voordeel van wifi is een snelle verbinding en beschikbaarheid van internet zonder dat het de mobiele bundel belast.

 

Geen abonnement meer nodig

Wie gebruik wilde maken van de Binnenvaartnet-wifi, diende een abonnement af te sluiten en kon dan met een code inloggen. Ondanks de inspanningen van BND nam het aantal abonnementen niet toe.

BND is “diegenen die dat in de afgelopen jaren wél hebben gedaan bijzonder dankbaar, want dankzij hen is het netwerk nu toch zo groot als het is geworden. Én omdat er nu zoveel locaties zijn, dragen vele schouders de instandhouding”, schrijft de organisatie.

 

Voortaan gratis

“Dankzij de financiële jaarlijkse bijdragen voor beheer en onderhoud van de havens lijkt het vanaf nu echter mogelijk de service gratis aan te bieden.”  Dat gaat BND bij wijze van proef het komende half jaar uitproberen.

Na die periode volgt een evaluatie hoe het gebruik verlopen is en of er knelpunten zijn ontstaan. Aangesloten locatiehouders kunnen dan besluiten of, en zo ja: hoe ze hiermee verder willen. Verreweg de meeste havens/havenbedrijven hebben nu al aangegeven de service te willen voortzetten of eventueel zelfs uit te breiden na de proefperiode, meldt BND.

 

Niet op RWS-locaties

De proef geldt niet voor de acht RWS-locaties. Rijkswaterstaat heeft te kennen gegeven dat gedurende de proefperiode alleen de huidige abonnementhouders met hun huidige inlogcode op die locaties kunnen blijven inloggen. Ook als hun abonnement is afgelopen. Vanaf 1 juli sluit RWS deze service en worden op die locaties geen wifi-voorzieningen meer aangeboden.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -