- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsStremming door invaren nieuwe brug Ham-Zwartenhoek

Stremming door invaren nieuwe brug Ham-Zwartenhoek

- Advertentie -

Delen

In het weekend van 1 en 2 december wordt het stalen brugdek voor de nieuwe boogbrug in Ham-Zwartenhoek ingevaren. De nieuwe brug komt stroomopwaarts naast de bestaande brug. Hierdoor blijft de bestaande brug bruikbaar tijdens de werken.

De Vlaamse Waterweg verhoogt stelselmatig alle bruggen over het Albertkanaal tot een vrije doorvaarthoogte van 9,10 meter. Ook de brug in Ham-Zwartenhoek wordt vervangen door een hogere stalen boogbrug.

Inhijsen

Het brugdek wordt in drie afzonderlijke delen ingehesen. De hijswerkzaamheden van de zijdelen beginnen zaterdag 1 december om 19.00 uur en gaan de hele nacht door. Aansluitend zal zondag 2 december het middendeel van het brugdek op zijn plaats gehesen worden.

De hijswerkzaamheden gebeuren in de vorm van een duolift (één kraan op het land en één op ponton). Hierdoor is het scheepvaartverkeer tijdens het invaren en plaatsen van de brugdelen gestremd van 1 december 19.00 uur tot 3 december 03.00 uur.

Afbreken

Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin september 2019 worden geopend voor het verkeer. Daarna wordt de bestaande brug afgebroken.

foto: De Vlaamse Waterweg

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -