- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsDubbelman Container Transporten monitort koelcontainers op afstand

Dubbelman Container Transporten monitort koelcontainers op afstand

- Advertentie -

Delen

Voor een betere controle van koelcontainers heeft binnenvaartoperator Dubbelman Container Transporten zijn gehele vloot uitgerust met een remote monitoringsysteem van C sence. Daarmee kan de toestand van de vervoerde koelcontainers op afstand in de gaten worden gehouden.

In de containerbinnenvaart groeit het aanbod van koelcontainers snel. Tijdens het vervoer is naast de benodigde stroomcapaciteit het monitoren van de koelcontainers op bijvoorbeeld temperatuur en storingen tijdens de reis altijd een uitdaging, vertelt Petric Dubbelman.

“Elke reefer aan boord wordt nu 24 uur per dag vanuit een control room bewaakt door C sence. Mede hierdoor kunnen we aan de strenge monitor eisen voldoen en accuraat optreden tijdens een storing of mankement”, aldus de CEO van Dubbelman Container Transporten.

 

Alarmen

Het systeem maakt het mogelijk dat alle koelcontainers gedurende het transport 24/7 in de gaten worden gehouden door een team van reefer-specialisten. Bij afwijkingen of alarmen wordt de bemanning aan boord geïnformeerd en geïnstrueerd om het probleem te verhelpen. In urgente gevallen kan in overleg met de containerrederij besloten worden om de container bij de volgende terminal van boord te halen.

Willem Leijdekkers, CEO van het in Spijkenisse gevestigde C sence zegt: “Nederland heeft de ambitie om meer containers van de weg te halen en via alternatieve methodes te vervoeren, bijvoorbeeld per barges of per trein. Voor koeltransport is dit vaak een uitdaging omdat de infrastructuur niet is ingericht om de koelcontainers constant te bewaken. Met ons remote monitoringsysteem nemen wij deze zorg weg.”

afbeelding: uit video van C sense/Dubbelman Container Transporten

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -