- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsSchippers Scheppen Schoonheid op kerkschip

Schippers Scheppen Schoonheid op kerkschip

- Advertentie -

Delen

De 24e editie van Schippers Scheppen Schoonheid begint op zaterdag 23 februari. De tentoonstelling is te zien op het Kerkschip in Antwerpen. Schippers en oud-varenden laten het publiek uitgebreid kennismaken met eigengemaakte scheepsmodellen, schilderijen, pentekeningen, aquarellen, kantwerk, houtsnijwerk, keramiek en foto’s.

De tentoonstelling kent al een lange traditie. Ze vond voor het eerst plaats in juli 1975, toen nog in de lokalen van het toenmalige Sint-Nikolaasheem en de grote zaal van de schippersjeugd op Linkeroever. In 1990 verhuisde de 2-jaarlijkse tentoonstelling naar het kerkschip Sint-Jozef in Antwerpen.

 

Creatief

Schippers Scheppen Schoonheid geeft een ruimere kijk op het creatieve kunnen van varenden en oud-varenden van de Rijn- en binnenvaart. Voor enkele deelnemers was het in de loop der jaren een stimulans om zich verder te bekwamen aan de kunstacademie, waar sommigen ook een getuigschrift behaalden. Anderen sloten zich aan bij een vrij atelier om er ervaring op te doen.

De tentoonstelling op het Kerkschip Sint-Jozef omvat scheepsmodellen, maquettes, schilderijen, pentekeningen, aquarellen, kantwerk, houtsnijwerk, keramiek, glaswerk, postzegels, alsook foto’s en oude prentkaarten in verband met de scheepvaart. Dit aanbod wordt eventueel aangevuld met video- en/of filmvoorstellingen over het beroep.

Drie weekenden

Schippers zijn erg gehecht aan hun beroep en aan hun vrienden. Door lid te zijn van de Koninklijke Schippersgilde Sint-Jozef, Scheepsboys & Girls, de Schippersvrienden Lourdes-Antwerpen én/of het Museum voor Rijn- en Binnenvaart Antwerpen kennen velen elkaar en is de belangstelling voor de exposanten groot. Maar ook niet-varenden hebben de weg naar Schippers Scheppen Schoonheid gevonden. De expositie is een mooie gelegenheid om een ruimer publiek te laten kennismaken met de schippersgemeenschap en met het Kerkschip in het Houtdok.

De expositie is te bezoeken in drie weekenden: op zaterdag 23 en zondag 24 februari, zaterdag 2 maart en zondag 3 maart, zaterdag 9 en zondag 10 maart, telkens van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.
Adres: Kerkschip Sint-Jozef, Houtdok 25 – Haven 25A (naast de Mexicobrug) in Antwerpen.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -