- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws4 en 5 maart: Antwerp Nautical Event

4 en 5 maart: Antwerp Nautical Event

- Advertentie -

Delen

Voor de vierde keer wordt op 4 en 5 maart in Antwerpen het Antwerp Nautical Event georganiseerd. Een van de hoogtepunten: het riviercruiseschip Emily Brontë waar de binnenvaarders elkaar in alle luxe en comfort kunnen ontmoeten.

Het Antwerp Nautical Event richt zich op de binnen- en de pleziervaart. Het stelt de beleving op het water centraal. “Door een totaalbeleving aan te bieden creëren we een uniek concept voor de binnenvaart en de yachting. Leuke randactiviteiten maken het event een leuke uitstap voor jong en oud”, zegt Peter De Wit, de organisator van het Antwerp Nautical Event.

Meer dan 50 bedrijven

Van 900 bezoekers in het eerste jaar en 1.500 in het tweede groeide het event vorig jaar naar 2.000 bezoekers. “Dit jaar mikken we weer een stapje hoger”, zegt De Wit. “We willen de actieve binnenvaarder bereiken en samenbrengen.”

“We geloven ook sterk in kruisbestuiving. Daarom kijken we naar een breed gamma van meer dan 50 deelnemende bedrijven waardoor informatie en beleving centraal staan. De bezoeker moet vooral een uniek en interessant aanbod krijgen en nuttige contact kunnen leggen binnen onze sector.”

Overnachten

Deze editie krijgt de binnenvaart een aparte beursruimte op het luxe riviercruiseschip Emily Brontë. “Hiermee stappen we af van de klassieke invulling van een beurs en stemmen we ons aanbod beter af op de vraag van de sector. Verschillende bedrijven zijn vertegenwoordigd in een gemeenschappelijke beursruimte waar samenkomen centraal staat.”

Om de beleving helemaal bijzonder te maken, kunnen bezoekers ook overnachten op het riviercruiseschip en op die manier een bezoek aan de beurs combineren met een weekendje Antwerpen. Reserveren kan via de website.

Veel gratis randanimatie

Het Antwerp Nautical Event is een interactieve gebeurtenis. Er staan tal van gratis activiteiten op het programma. Er zijn rondvaarten in een sloep door de Antwerpse Stadshaven, er is zeilinitiatie in een dok waar je op andere momenten niet kan zeilen en er worden op afstand bediende zeilbootjes gedemonstreerd. “Omdat dergelijke initiatieven populair zijn, is het wel noodzakelijk op voorhand in te schrijven via de website”, zegt De Wit.

Boeiende lezingen zijn er in de speaker’s corner. Zo komt Piet Smet, de kapitein van het populaire televisieprogramma Over de Oceaan, vertellen over zijn avonturen aan boord en over zijn carrière. Verder staan er nog heel wat interessante voorstellingen gepland. Zo wordt er gekeken naar innovatie voor de toekomst met de aanwezigheid van een boot op zonne-energie en een motor die werkt op waterstof.

Het Antwerp Nautical Event is een leuke uitstap voor jong en oud. De organisatie regelt kinderanimatie, een hapje en een drankje, kortom een interessant event voor de binnenvaartsector. Dit is een hoogwaardig alternatief ten opzichte van de klassieke beurzen.

De beurs voor de binnenvaart is geopend op zaterdag 4 en zondag 5 maart van 12.00 tot 19.00 uur. Op vrijdag 3 maart is er een exclusief netwerkevent waarbij de deelnemende bedrijven hun persoonlijke contacten samenbrengen.

de binnenvaart een aparte beursruimte op riviercruiseschip Emily Brontë.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -