- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZweedse kroonprinses bezoekt haven Rotterdam

Zweedse kroonprinses bezoekt haven Rotterdam

- Advertentie -

Delen

Op 8 juni bezocht kroonprinses Victoria van Zweden de haven van Rotterdam. Ze werd verwelkomd door president-directeur Allard Castelein van Havenbedrijf Rotterdam, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Ben Vree, de Zweedse honorair consul-generaal in Rotterdam.

Aanleiding voor het koninklijke bezoek is de viering van het 60-jarig bestaan van de Zweedse Kamer van Koophandel in Nederland. Tijdens een vaartocht op de Nieuwe Maze vertelde Castelein de kroonprinses over de belangrijkste initiatieven op het gebied van duurzaamheid in de haven van Rotterdam.

Onderzeeërs en sleepboten

Victoria bezocht ook de Undersea Defense Technology-vakbeurs in Ahoy in Rotterdam. Daar ging ze langs bij de stand van Damen Shipyards en Saab. De Nederlands-Zweedse combinatie is grote kanshebber om gezamenlijk de vervanger van de Nederlandse Walrus-klasse onderzeeboten te ontwerpen en bouwen.

Later op de dag werd bekend gemaakt dat Damen een tender heeft gewonnen van het Zweedse ministerie van Defensie om vier ijs-versterkte sleepboten te leveren. De 17 meter lange StanTugs 1706 ICE worden volgend jaar geleverd en ingezet in de havens van Stockholm en Karlskrona.

In Ahoy bezocht Victoria de stand van Damen en Saab. (foto Jerry Lampen)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -