- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZHD investeert in extra kranen

ZHD investeert in extra kranen

- Advertentie -

Delen

ZHD Stevedores breidt zijn kranenpark uit met twee nieuwe KoneCranes Gottwald-kranen type HMK 6407B. Het Dordtse bedrijf zet ze in voor de op- en overslag van droge bulk, breakbulk, containers en staal.

Vanuit de fabriek zijn de componenten naar Antwerpen getransporteerd. Zodra de kranen zijn opgebouwd en getest gaan ze over water naar ZHD. Eén gaat aan de slag bij de vestiging Graanweg Moerdijk, de andere op ZHD’s Home Terminal Dordrecht.

Beide kranen hebben een capaciteit van 50 ton in grijperbedrijf en 100 ton in stukgoedbedrijf. In de “high-tower”-constructie is de cabine 6 meter hoger geplaatst dan gebruikelijk. Dat zorgt voor een overzichtelijke en efficiëntere overslag.

Drijvende kraan

Ook de vloot (zelfvarende) drijfkranen is uitgebreid: met een (bestaande) Gottwald-kraan op een ponton. Deze Gottwald HPK 8200B is op 1 maart, vanuit Amsterdam over zee naar Dordrecht gesleept.

Deze kraan zal door ZHD in de gehele Rotterdamse regio worden ingezet. De nieuwe aanwinst heeft een capaciteit van 50 ton op een vlucht van 50 meter en is daarmee uitermate geschikt voor afhandeling van capesize-schepen. Bij de notariële overdracht is de kraan omgedoopt tot Ahoy Adamas. Deze naam staat symbool voor het doorzettingsvermogen van het familiebedrijf.

Onderhoud

ZHD Stevedores is een onafhankelijk, particulier stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Daarnaast is ZHD met (zelfvarende) drijfkranen in Rotterdam actief. ZHD is specialist in op- en overslag van droge bulk, break-bulk, staalproducten, coils en containers.

Met de forse uitbreiding van het kranenpark is ZHD in staat om de dienstverlening verder te optimaliseren. Bovendien kan het bedrijf zijn toekomstig preventief en groot onderhoud van alle kranen beter plannen en uitvoeren.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -