- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsKrachtpatsers voor PSA Noordzee Terminal

Krachtpatsers voor PSA Noordzee Terminal

- Advertentie -

Delen

Op dinsdag 19 november kwam de Zhen Hua 25 de Antwerpse haven binnengevaren met twee nieuwe kranen voor PSA’s Noordzee Terminal. Ze behoren tot de grootste containerkranen ter wereld en zijn de laatste twee in een serie van zes, waarin PSA Antwerp de afgelopen twee jaar heeft geïnvesteerd.

Met een hijshoogte van 52 meter en een 70 meter lange giek zijn deze containerkranen in staat om de nieuwste grote containerschepen te behandelen. Bovendien hebben ze het grootste hefvermogen van alle huidige containerkranen in België: het zijn ‘dual hoist’ kranen die per hijsbeweging gelijktijdig twee 40-voet of vier 20-voet containers kunnen behandelen, met een totaal gewicht van 100 ton.

De kranen zijn in China gebouwd en werden op de werf in Shangai op technisch en operationeel gebied getest door medewerkers van PSA Antwerp. Op Noordzee Terminal worden de containerkranen gelost om ze zo snel mogelijk in te zetten voor het laden en lossen.

De reis van de kranen van China naar Antwerpen duurde bijna tien weken. De Zhen Hua 25 kon met zijn hoge lading niet door het Suezkanaal en moest omvaren via Kaap de Goede Hoop.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -