- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsZeeuwse SGP’ers ontbijten met schippers en vissers

Zeeuwse SGP’ers ontbijten met schippers en vissers

- Advertentie -

Delen

Alle Zeeuwse binnenvaartschippers en vissers zijn zaterdag 21 mei van harte welkom om samen te ontbijten met SGP-bestuurders en politici uit de provinciale, landelijke en Europese politiek. Bert-Jan Ruissen (Europarlementariër), Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid), Harry van der Maas (gedeputeerde Provincie Zeeland), Hans Rottier en Joan van Burg (Statenleden Provincie Zeeland) horen graag welke knelpunten de schippers en vissers in hun werk ervaren en wat daaraan gedaan kan worden. 

In 2018 organiseerde de Zeeuwse SGP-Statenfractie voor het eerst een binnenvaartontbijt. Wegens het succes daarvan én omdat er nog genoeg aandachtspunten zijn waaraan gewerkt moet worden, organiseert de SGP nu opnieuw een ontbijt.

Deze keer is ook de visserijsector van harte welkom. Omdat die sector al jaren in slecht weer verkeert en de toekomst van veel familiebedrijven op het spel staat, aldus de SGP.

Ligplaatsentekort

Op basis van de input van binnenvaartschippers en vissers zijn verschillende onderwerpen op de agenda gezet voor het ontbijt. Voor de binnenvaart zijn dat onder andere het ligplaatsentekort, vergroening, varend ontgassen en een vaarverbod bij veel wind op de Westerschelde. Met de vissers spreken de politici onder andere over een langetermijnvisie voor de sector (investeringen/innovatie, verduurzaming, schaalvergroting), ruimtelijke ordening op zee (windparken) en regelgeving voor Natura 2000-gebieden.”

Voor de binnenvaart en visserij een uitgelezen kans om de sector een stem te geven en knelpunten rechtstreeks te bespreken met degenen die erover gaan”, aldus de SGP.

Aanmelden

Het ontbijt vindt zaterdag 21 mei plaats van 08.30 tot 10.30 uur in restaurant Landlust te Nieuwdorp. Meer informatie en aanmelden kan via zeeland.sgp.nl/binnenvaartontbijt en zeeland.sgp.nl/visserijontbijt.

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -