Wärtsilä gaat wereldwijd motoren Van Oord onderhouden

0

Wärtsilä Netherlands heeft een internationaal onderhoudscontract getekend met Van Oord. Het raamcontract vertegenwoordigt een waarde van 30 tot 40 miljoen euro.

In het contract is overeengekomen dat Wärtsilä en Van Oord de komende drie jaar exclusief samenwerken voor de onderhouds- en reparatiewerkzaamheden voor alle Wärtsilä-, Stork-Wärtsilä-, Deutz- en Bolnes-motoren op de vloot van Van Oord. Het contract past in de strategie van de aannemer van bagger- en waterbouwkundige en offshore projecten om de totale onderhouds-, brandstof- en managementkosten efficiënt te beheersen.

Minder energieverbruik en uitstoot
De raamovereenkomst geeft beide partijen de gelegenheid om de vereiste onderhoudswerkzaamheden ruim van tevoren te plannen, met als voordeel dat een schip maximaal inzetbaar is en vereiste mankracht zo effectief mogelijk wordt benut. Van Oord zal ook profiteren van Wärtsilä’s laatste technologische ontwikkelingen, waaronder verbeteringen die leiden tot lager brandstof- en smeerolieverbruik.

Jaap de Jong van Van Oord (links) en Peter Bos van Wärtsilä.

‘Het belangrijkste resultaat van deze overeenkomst is dat efficiënter onderhoud mogelijk wordt gemaakt. Het is onze doelstelling om de technische prestaties van de motoren te verbeteren en de onderhoudsplanning te optimaliseren. Dit zal onder andere resulteren in een lager energieverbruik en minder uitstoot. Reductie van CO2 en SOx is van cruciaal belang en Van Oord heeft zich gecommitteerd om daaraan een wezenlijke bijdrage te leveren. De overeenkomst weerspiegelt de focus van Van Oord op duurzaamheid van de vloot’, zegt Jaap de Jong, Director Ship Management bij Van Oord.

Vast team
‘Wärtsilä werkt er hard aan om klanten te helpen hun bedrijfsactiviteiten op de lange termijn zeker te stellen, iets wat essentieel is in het huidige economische klimaat in de scheepvaartsector’, zegt Peter Bos, General Manager Sales van Wärtsilä in Nederland. ‘Met het meest uitgebreide internationale dienstennetwerk in de sector en een wereldwijd logistiek netwerk voor de levering van onderdelen zijn we uniek gepositioneerd om samen met onze klanten een optimale inzet en levensduur voor hun schepen te waarborgen.’
Wärtsilä zal een speciaal, vast team samenstellen voor het onderhoud van de Van Oord-schepen die onder de overeenkomst vallen. Dit team zal alle activiteiten wereldwijd coördineren waarbij de nadruk ligt op ‘waardecreatie, energie-efficiëntie en een duurzame toeleveringsketen’.
Scheepseigenaren kiezen steeds vaker voor service- en onderhoudsovereenkomsten op maat. De afgelopen jaren is Wärtsilä verschillende van deze overeenkomsten aangegaan, waarbij samen met de scheepseigenaar een overeenkomst wordt opgesteld die helemaal is afgestemd op de afzonderlijke schepen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.