Woensdag 6 april open huis Maritiem College Velsen

0

Het vmbo-deel van de Maritieme Academie in Velsen, het Maritiem College, houdt woensdag 6 april van 18.00 uur tot 21.00 uur open huis. 

"Het Maritiem College Velsen is niet alleen een kleine en veilige maar ook een superschool met een perfecte opleiding voor avontuurlijke jonge mannen en vrouwen", aldus de trotse Theo Scholts, die hoofd Huisvesting is. "Ze houden van wind in de haren en de aantrekkingskracht van het water en de scheepvaart voelen ze constant. Een goede toekomst is er zeker op en aan het water met volop werkgelegenheid voor nu, maar ook in de toekomst. Afwisselend werk, zowel op het water als ook op het land."
 
Scholierenhuis
Woensdag staan de deuren van de school open. Dat is een mooie kans om de school te beleven en te ervaren. Er is volop gelegenheid vragen te stellen en te zien wat de school te bieden heeft, kennis te maken met de school en de beroepsopleiding in de scheepvaart.
"De opleiding richt zich in het bijzonder op alles wat te maken heeft met het nautische transport en logistiek in het bijzonder. Leerlingen krijgen vakgerichte lessen; er wordt aandacht besteed aan laden en lossen, plannen, onderhoud, splitsen, knopen, roeien en wrikken. Natuurlijk leer je ook technische vaardigheden zoals motorkennis, lassen, schilderen en stuwen." 

Het eigen opleidingsschip Prinses Máxima. (foto Maritiem College Velsen)

"Het merendeel van de leerlingen kiest ervoor om te wonen in ons moderne scholierenhuis. Zelfs de kinderen die dichtbij wonen", zegt Scholts. "Waarom? Het is gezellig, de leerlingen krijgen onderling een band, er is kameraadschap en je woont en leeft in je eigen wereldje." 

Ook leerlingen die in het tweede of derde jaar willen instormen zijn woensdag welkom. "Als je van School wilt veranderen,omdat je de verkeerde keus heb gemaakt laat deze kans dan niet liggen." 

Meer weten? Neem dan contact op met het Maritiem College Velsen: (0255) 54 69 10 of (0255) 54 69 05. Of mail naar informatie@maritiemcollegevelsen.nl. 
Maritienm College Velsen is gevestigd aan de Briniostraat 10, 1971 HM IJmuiden.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.