- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWisseling van de wacht bij jubilerend Damen Maaskant

Wisseling van de wacht bij jubilerend Damen Maaskant

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 13 oktober vierde Damen Maaskant Shipyards Stellendam (DMSS) zijn 70e verjaardag. Die dag werd ook afscheid genomen van directeur Frits van Dongen en werd zijn vervanger, Eric Moerkerk, verwelkomd.

DMSS is in 1948 in Bruinisse opgericht door Piet Maaskant en zijn twee zone. Het bedrijf startte als reparatiewerf voor de plaatselijke vissersboten. DMSS verhuisde naar Stellendam, maar bleef de visserij altijd trouw. Al kam daar allerlei ander werk naast.

Sinds de oprichting zijn er niet alleen 627 nieuwe schepen gebouwd, waaronder veel vissersboten, maar heeft de werf zich naast het gewone werk ook gespecialiseerd in het onderhouden van lieren. De markt kende grote schommelingen; de afgelopen tien jaar heeft Maaskant kunnen profiteren van de vraag uit de offshore-industrie en precies toen die inzakte kwam er een opleving in de visserij. Zo is onlangs de eerste nieuwe boomkorkotter in tien jaar tijd voor de Nederlandse vloot afgeleverd, evenals twee innovatieve flyshooter/twinrig-schepen.

 

Eric Moerkerk (links) en Frits van Dongen (rechts) met Damens bestuursvoorzitter Kommer Damen.

Nieuwe directeur

Het feest was niet alleen ter ere van alles wat er de afgelopen zeventig jaar is gebeurd, maar markeert ook een wisseling in leiderschap: Frits van Dongen, die de afgelopen veertig jaar bij Damen heeft gewerkt, waarvan 25 jaar als directeur van Maaskant, droeg zijn verantwoordelijkheden op 1 oktober over aan Eric Moerkerk.

Eric was eerder werkzaam bij Keppel Verolme, dat in september 2016 onderdeel werd van Damen. Hij ging toen aan de slag bij DMSS als projectmanager en werd tien maanden later gepromoveerd tot adjunct-directeur.

 

Ambassadeur

“Frits is een enthousiaste ambassadeur voor de visserij geweest”, zei Jan-Wim Dekker, Chief Products Officer bij de Damen Group, op de feestdag. “Hij blijft ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor zowel Maaskant Shipyards als voor ons hoofdkwartier in Gorinchem en zal daarnaast gedeeltelijk gebruikmaken van zijn regeling voor vervroegd pensioen – één of twee dagen per week. Ik wil graag Frits bedanken voor zijn toewijding aan Damen en Eric succes wensen in zijn nieuwe functie.”

 

Thuiskomen

“Ik ben blij dat ik weer thuis ben. Als zoon van een visser en lid van een familie die een boomkorkotter van Maaskant had, voelt het ook echt als thuiskomen”, aldus Eric Moerkerk. “Ik kijk ernaar uit om onze reis voort te zetten en koers te zetten naar honderd jaar Damen Maaskant. Hoewel er moeilijke omstandigheden zijn op onze thuismarkt, heb ik er vertrouwen in dat we duurzame en winstgevende producten voor onze klanten zullen blijven leveren.”

foto’s: Damen Group

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -