- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWim Schaap wint ballonvaart Wärtsilä

Wim Schaap wint ballonvaart Wärtsilä

- Advertentie -

Delen

Wim Schaap heeft de actie van Wärtsilä gewonnen waarbij bezoekers van Maritime Industry, eind mei in Evenementenhal Gorinchem, een ballonvaart in de wacht konden slepen. Op de beurs gaf Wärtsilä bezoekers de mogelijkheid om meer informatie op te vragen over ‘Emissies van een binnenvaartschip in 2020’. Met de inschrijving maakte men kans op een ballonvaart voor twee personen om zelf de luchtkwaliteit te ervaren.

Uit de vele inschrijvingen kwam Wim Schaap als winnaar tevoorschijn. Hij zegt: “Voor mij is het interessant om geïnformeerd te blijven over de nieuwe emissienormen van 2020 en te weten wat dit allemaal met zich meebrengt, om aan de toekomstige regelgeving te kunnen voldoen. Graag wil ik op de hoogte blijven over de regelgeving Stage V voor de binnenvaart: welke oplossingen er zijn en waar Wärtsilä iets zou kunnen betekenen? Ondanks de inschrijving kwam het voor mij als een totale verrassing dat ik daarmee ook nog een ballonvaart heb gewonnen!”

 

Opties

Wärtsilä presenteerde zich op de beurs als dé partner voor de binnenvaart. Bijvoorbeeld als het gaat over de nieuwe emissienormen voor binnenvaartschepen per 2020. Het bedrijf wil klanten goed adviseren over de opties die ze hebben – en wat Wärtsilä zelf voor scheepseigenaren kan betekenen; niet alleen met LNG dual fuel, maar ook 100 procent elektrische of hybride oplossingen.

Wärtsilä is actief betrokken bij de ontwikkeling en bouw van emissievrije, elektrische aandrijvingen voor schepen. “En dat gaat sneller dan veel mensen denken”, zegt directeur binnenvaart Bram Kruyt van Wärtsilä Netherlands. “Er zijn al trajecten die volledig elektrisch gevaren kunnen worden. De Gouwenaar 2 en de geplande Port Liners bewijzen dat er interesse is om deze stap te maken.”

“De routes waarop zij varen en willen varen zijn geschikt om op batterijcontainers elektrisch af te leggen. Op een vast traject kunnen batterijcontainers op de terminals worden uitgewisseld of opgeladen. Het is bewezen technologie en technisch haalbaar. We werken de businesscase nu met een aantal partijen uit.”

foto: Wim Schaap ontvangt van Johan Penninga, bij Wärtsilä het aanspreekpunt voor binnenvaartklanten. (foto Wärtsilä)

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -