- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWinnend lot voor Maritiem Museum

Winnend lot voor Maritiem Museum

- Advertentie -

Delen

Het Maritiem Museum Rotterdam is vrijdag 16 februari door de BankGiro Loterij overvallen met het nieuws dat het museum voortaan vaste partner is van de cultuurloterij. Zonger Dave Von Raven van de band The Kik reikte de cheque van 200.000 euro uit aan algemeen directeur Frits Loomeijer.

De schenking betekent dat het museum jaarlijks op dit bedrag kan rekenen. Houders van een BankGiro Loterij VIP-kaart zijn vanaf nu ook het hele jaar gratis welkom in het Maritiem Museum.

De verrassing van de BankGiro Loterij betekent veel voor het Maritiem Museum. Algemeen Directeur Frits Loomeijer zegt: “Na de enorme eenmalige schenking die we in 2016 ontvingen voor de realisatie van de Offshore Experience, is dit blijvende partnerschap een fantastische opsteker voor het museum. Omdat de bijdrage voortaan structureel is, kunnen we als museum onze horizon enorm verbreden.”

 

Cultureel erfgoed

De schenking aan het Maritiem Museum Rotterdam werd alvast bekendgemaakt in aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij dat op 20 februari plaatsvindt in het Singer Laren. Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dan een recordbedrag naar cultuur in Nederland. De helft van ieder lot gaat naar musea en andere Nederlandse culturele organisaties, waaronder nu dus ook het Maritiem Museum.

 

Goed Geld Gala

Op het Goed Geld Gala onthult de BankGiro Loterij welk totaalbedrag zij in 2018 kan schenken aan musea en culturele organisaties en hoe zij dit bedrag verdeelt. Vorig jaar was het bijna 67 miljoen euro.

Ook verrast de loterij op het gala dan andere culturele instellingen met een extra schenking voor een bijzonder project. In 2016 ontving het Maritiem Museum zo’n extra schenking van 600.000 euro voor de ontwikkeling van de Offshore Experience. Deze succesvolle expositie trok in 2017 meer dan 200.000 bezoekers.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -