- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuws300 miljoen voor financiering groene scheepvaart

300 miljoen voor financiering groene scheepvaart

- Advertentie -

Delen

ING en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben een overeenkomst getekend dat ze samen 300 miljoen euro investeren in vergroening van de scheepvaart. In 2017 sloot de EIB al zo’n zelfde overeenkomst en voor hetzelfde bedrag met ABN Amro.

ING en EIB leggen beide 150 miljoen euro in.  Het geld is ter ondersteuning van partijen die groene en duurzame projecten in de maritieme sector financieren; zij kunnen nu gunstiger financiële voorwaarden krijgen. Het gaat om zowel retro-fitting van bestaande scheepvaart als de bouw van nieuwe schepen met innovaties die aantoonbaar duurzamer zijn. De regeling kan voor zee- én binnenvaartschepen worden benut.

 

Omschakelen

Het bedrag van 300 miljoen euro wordt over drie jaar verspreid geïnvesteerd. ING’s scheepvaartafdeling behandelt en beoordeelt de aanvragen.

Werner Hoyer en Isabel Fernandez. (foto EIB)

“Klimaatactie is een van EIB’s topprioriteiten. Dit type financiering moet worden gezien als een stimulans voor scheepseigenaren om dingen anders te doen”, zei EIB-president Werner Hoyer. “Deze faciliteit is opgezet na talrijke gesprekken met Nederlandse partijen uit de publieke en private sector en heeft als doel de scheepvaart te laten omschakelen naar een groenere toekomst.”

Isabel Fernandez, hoofd van ING Zakelijk, zei: “We zijn erg trots dat we door de samenwerking met de EIB onze scheepvaartklanten kunnen aanmoedigen met groenere en duurzamere  financieringsopties.”

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -