Wethouder Elbert Vissers is weer raadslid

0

Aan de uitnodiging voor afscheidsreceptie van de Zwijndrechtse wethouder van cultuur, maatschappelijk werk, sportzaken en binnenvaart Elbert Vissers is 28 mei door familie, collega’s, vrienden en burgers ruimhartig gevolg gegeven. Vissers neemt voor de VVD opnieuw zitting in de gemeenteraad. Vier jaar hard werk werd opgeluisterd door de jeugdige professionals van O&O Zwijndrecht met een wereldse gymnastiekshow.

Thuishaven
‘Wethouder Elbert Vissers kwam je overal tegen met een coöperatieve houding, hij was sociaal-maatschappelijk geëngageerd en stond als een huis voor zijn ambtenaren’, volgens burgemeester Dominic Schrijer. ‘Eén van Vissers wensen was om Zwijndrecht als een maritiemvriendelijke gemeente op de kaart te zetten en dat het als een thuishaven werd ervaren. Dat is gelukt.’

 

Velen kwamen 28 mei afscheid nemen van Elbert en Wilma Vissers. (foto Johan de Witte)

‘Eén van zijn kindjes was Vivera – over leven en welzijnszorg – wat zelfs landelijke uitstraling kreeg. Ook heeft Elbert een indrukwekkend technisch en economisch netwerk. In de sport startte hij de succesvolle actie ‘Bob in de sportkantine". Altijd herkenbare acties, waardoor een gezamenlijk economisch programma kon worden opgesteld. Ook had hij een voorliefde om met BN’ers gefotografeerd te worden! Bedankt, Elbert voor vier jaar wethouderschap en de waardevolle resultaten.’

Binnenvaart op de kaart gezet
De familie van Elbert Vissers zei tegen zijn ambtenaren: ‘Bedankt voor de vier jaar goede zorg en medewerking, en wij hebben hem weer terug in de familie.’ Zijn secretaresses berekenden dat het wethouderschap hem met uitzondering van vakantie zo’n 72 uur per week bezig hield. Nooit te beroerd om iets te openen, inlezen, Noordparkfestival of inzet voor gemeenschappelijk welzijn.
Zoals bekend
wappert de ‘maritieme vlag’ op Zwijndrechts gemeentehuis! Medewerkers van wethouder Elbert Vissers waren waterproof geïnformeerd over transport, scheepvaart en havenfaciliteit. Als team hebben zij de binnenvaart c.q. de meest binnenvaartvriendelijke gemeente en vervoer over water op informatieborden gezet die langs de rivier prijken.

Van het voordek naar wethouder
Elbert Vissers van het voordek naar de stuurhut, in de raad voor de VVD, vier jaar wethouder en overeenkomstig de verkiezingsuitslag opnieuw in de raad is: carrière! ‘Hoe zou het beter kunnen werken’ was/is altijd zijn drijfveer. Wanneer je naast een dergelijke functie ook nog ambities hebt, ben je het haasje. Of je moet het graag willen doen – en dat deed hij!
Bijzonder is dat Vissers als gewezen scheepvaartondernemer en sinds april 2010 VVD-wethouder in de gelegenheid is om scheepvaart politiek te vertegenwoordigen. Eveneens werd hij aangewezen om door regionaal overleg constructieve opvattingen betreffende vaarweg- en havenproblematiek in combinatie met zijn vakkennis aan de provincie te melden.

Roparun
Even rust nu. Dat wil zeggen…zaterdag 7 juni naar Parijs onder de vlag van de gemeente Zwijndrecht met echtgenote, om zich als chauffeurs voor de Zwijndrechtse Roparunners in te zetten. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam in teamverband. Een sportieve prestatie die wordt geleverd om geld op te halen voor mensen met kanker. De afscheidsreceptie van Vissers vermeldde natuurlijk eventuele cadeaus aan Roparun te schenken.

(Johan de Witte)

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.