- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsWerkzaamheden Julianakanaal bij Berg gaan van start

Werkzaamheden Julianakanaal bij Berg gaan van start

- Advertentie -

Delen

Op 1 juni start aannemer Van den Herik met het plaatsen van damwanden bij Berg aan de Maas. De damwanden vormen straks de bouwkuip voor de verbreding en verdieping van het Julianakanaal. Het kanaal wordt als onderdeel van de Maasroute geschikt gemaakt voor klasse Vb-schepen.

Over een lengte van circa 800 meter worden damwanden geplaatst. Dat duurt tot eind juli. Vervolgens wordt er gemonitord of de getroffen maatregelen voor veilige scheepvaart langs de bouwkuip goed functioneren. Als dat het geval blijkt te zijn, wordt de bouwkuip leeggepompt en kunnen de werkzaamheden daarin tarten. Tijdens de werkzaamheden vindt scheepvaartbegeleiding plaats.

Maasroute

De werkzaamheden op het traject Berg-Obbicht maken deel uit van het project Maasroute. Met dit project wordt die route toegankelijk gemaakt voor grotere binnenvaartschepen. Vanaf eind 2024 kunnen schepen tot 190 meter lang, 11,40 meter breed en met een diepgang van maximaal 3,50 meter over de Maas en het Julianakanaal van en naar België varen.

Onlangs werden de werkzaamheden bij de haven van Stein afgerond. Na afronding van het werk in Berg wordt er gebaggerd bij de Berghaven ter hoogte van Born. Waar nodig komt daar ook een nieuwe waterremmende laag.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -