Wereldhavendagen trekken 400.000 mensen

0
(foto Anne Reitsma)

Circa 400.000 mensen hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de 46e Wereldhavendagen in Rotterdam. Tijdens het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland ontdekten ze wat de Rotterdamse haven en de scheepvaart te bieden hebben.

Na de jongerendag op vrijdag met duizenden bezoekers kende de zaterdag een mistige start, die zorgde voor enige vertraging bij de aanvang van de shows op het water rond de Erasmusbrug. Maar zodra de zon doorbrak, vonden tienduizenden mensen hun weg naar het evenemententerrein.

(foto Anne Reitsma)

Lichtjes voor Sophia

De zaterdag werd afgesloten met de avondshow ‘Lichtjes voor Sophia’, ter ere van de medewerkers en zieke kinderen van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Zij zaten eerste rang aan boord van de deelnemende schepen tijdens de prachtig verlichte schepenparade. Na een optreden van zangeres Emma Heesters eindigde de avondshow met spectaculair vuurwerk.

Ook tijdens de afsluitende zondag wisten bezoekers volop de weg naar de Wereldhavendagen te vinden: voor de excursies, activiteiten op de kade en demonstraties op het water. Om 18.00 uur was het spektakel afgelopen.

(foto Anne Reitsma)

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.