Weer informatiedag ‘stoppen met varen’

0

Steunpunt Binnenvaart organiseert vrijdag 29 juni in samenwerking met Stichting ABRI opnieuw een voorlichtingsdag over ‘stoppen met varen’. Tijdens de besloten bijeenkomst op museumschip René Siegfried in Dordrecht wordt gesproken over de financiële en fiscale consequenties van pensionering/bedrijfsbeëindiging. Ook komen veel praktische en sociale zaken aan bod.

Stoppen is ingrijpend
“Stoppen met varen is heel ingrijpend. Of je nu stopt omdat je met pensioen gaat, omdat je kinderen anders naar het internaat moeten, of vanwege ziekte, een sterfgeval of echtscheiding, er komt veel op je af. Zeker in deze tijd”, zegt Lilian van Hiele van Steunpunt Binnenvaart. “Wat zijn de financiële en fiscale consequenties? Kun je die (vooraf) nog beïnvloeden? Wat is de gunstigste manier om eventuele (lijfrente)polissen uit te laten keren. Hoe kun je het bedrijf het beste overdragen aan je kinderen? Hoeveel geld heb je aan de wal per maand nodig? Kun je beter een huis huren of kopen en hoe bereid je je, ook emotioneel, voor op een heel nieuw leven aan de wal?”

Ervaringen uitwisselen
De informatiedag wordt voor de vierde keer gehouden. “De eerste keer waren er achttien echtparen, de tweede keer zestien en vorig jaar vijftien. Variërend van mensen die net gestopt waren, tot zestigers die binnen een paar jaar willen stoppen”, zegt Van Hiele. “De reacties waren erg positief. Niet alleen inhoudelijk, maar vooral ook vanwege de onderlinge contacten en het uitwisselen van persoonlijke ervaringen.”

Aanmelden
Deelname aan de voorlichtingsdag is alleen mogelijk na aanmelding. Aanmelden kan tot 26 juni bij Lilian van Hiele. Telefonisch via 0620 11 23 19 of per e-mail naar SteunpuntAMVV@hetnet.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.