Week van de Goereese Vis zou het hele jaar moeten duren

0
Zoëly Drescher hijst de vlag samen met wethouder Peter Feller Hans Juch en Jaap Tanis van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee.

De Week van de Goereese Vis is aan de gang. Vrijdagmiddag 30 augustus werd in Innovatiecentrum Zuidwest in Stellendam de zesde editie feestelijk geopend met het hijsen van een unieke en kleurrijke vlag. Die was ontworpen door Zoëly Drescher van basisschool De Regenboog in Ooltgensplaat. Zoëly mocht haar vlag samen met wethouder Peter Feller en voorzitter Hans Juch van de Vissersvereniging Zuidwest omhoog hijsen.

Feller en Juch benadrukten in hun speeches het belang van educatie over vis en de visserij aan zowel de jeugd als de consument. Beiden zijn dan ook trots op wat de vrijwilligers van Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee hebben bereikt op het gebied van visserijeducatie in samenwerking met het onderwijs: een unieke doorlopende leerlijn visserij met docentenhandleidingen, lesmateriaal en aansprekende korte educatieve visserijfilmpjes voor groep 1 tot en met 8. Online gratis te bekijken en downloaden voor basisscholen op www.meester-visser.nl.

‘Noordzeevis van Goeree’

“We willen dat de consument niet alleen in september Goereese vis eet, maar iedere week”, zei Caroline Melissant namens de Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee. “En we hebben de wens dat de deelnemende horeca niet alleen tijdens De Week van de Goereese Vis lokaal gevangen vis op de kaart zet, maar structureel en uit het seizoen. Daarom zijn we ook erg blij met de samenwerking die we aangaan met het Nederlands Visbureau.”

Stichting Verbreding Visserij Goeree-Overflakkee en het Nederlands Visbureau introduceren ‘Noordzeevis van Goeree’. Beide willen samen met bestaande en nieuwe toekomstige ambassadeurs van ‘Noordzeevis van Goeree’ (zoals horeca, visdetaillisten, visgroothandelaren en het bedrijfsleven op het eiland) het lokale product letterlijk op de (menu)kaart zetten. Inmiddels dragen andere gemeenten (regio’s) al een tijdje bij aan deze promotie.

“Wij juichen het toe dat ‘Goeree’ zich met ons samen wil inzetten voor de waardering van onze vis uit de Noordzee”, aldus Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau. Leewis zette Visspecialist Hameeteman, Hotel-Restaurant Akershoek, Restaurant De Zeemeeuw, Our Seaside en United Fish Auctions in het zonnetje met een oorkonde als officieel ambassadeur. Ze gaf hen de opdracht mee als voorbeeld op te treden voor collega’s op Goeree en in de regio.

Visserij op de kaart zetten

Tijdens De Week van de Goereese Vis zijn er allerlei activiteiten in het teken van culinair en cultureel genieten van vis en visserij op Goeree-Overflakkee. Twintig restaurants serveren lokale vis en Stellendamse garnalen. Ook wordt gevierd dat het seizoen van de Stellendamse garnalen gestart is. De wek duurt tot en met zaterdag 7 september. Bekijk het programma op www.weekvandegoereesevis.nl.

De Week van de Goereese Vis wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Goeree-Overflakkee, VVV Goeree-Overflakkee, John P. de Wit Assurantiën, Padmos, Maaskant Shipyards Stellendam, IJtama, Nederlof Fish, Piet Redert BV, PO Delta Zuid, Vissersvereniging Zuidwest, United Fish Auctions, Van Wijk installaties & constructies, Delta Isolatie Stellendam, Coöperatie Westvoorn, DE Maritime, Verduijn Techniek, Diesel Repair Stellendam, J. Smit BV, Wetec, Schavicast, visserijbedrijven en horecaondernemers Goeree-Overflakkee.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.