Waterpolitie legt duwboten en -bakken stil

0

De Waterpolitie uit Lelystad heeft donderdag 10 september op de Urkervaart drie duwboten en zes duwbakken stilgelegd omdat ze diverse voorschriften overtraden. Tegen de schippers, de eigenaren van de schepen en de werkgevers van de bemanning is proces-verbaal opgemaakt.

Geen certificaat
De door de Waterpolitie gecontroleerde schepen werden ingezet bij het uitbaggeren van de Urkervaart tussen Urk en Tollebeek. Drie van de vier duwboten hadden geen geldig certificaat van onderzoek of voeren in strijd met het afgegeven certificaat. De duwboten waren bovendien niet uitgerust met een marifoon, waardoor bijvoorbeeld het communiceren met andere schepen onmogelijk was. Ook zes van de elf gebruikte duwbakken hadden geen geldig certificaat van onderzoek.
Bij de controle van de bemanning constateerde de Waterpolitie dat op alle duwstellen slechts een schipper aanwezig was. De voorgeschreven tweede man ontbrak. Tegen de schippers, de werkgevers van de bemanning, en de eigenaren van de schepen is proces-verbaal opgemaakt.
In overleg met de Inspectie Verkeer en Waterstaat besloot de Waterpolitie alle duwboten en duwbakken een vaarverbod op te leggen tot de geconstateerde gebreken verholpen zijn.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.