Locaties discussiebijeenkomsten Crisisberaad bekend

0

De locaties voor de drie eerder aangekondigde discussiebijeenkomsten van het Crisisberaad Binnenvaart zijn bekend. 

De eerste bijeenkomst is in Zwolle op vrijdag 18 september van 15.00 uur tot 18.00 uur. Die vindt plaats in Theater Odeon aan de Blijmarkt 25. In Rotterdam op vrijdag 25 september gaat het Crisisberaad van 15.00 uur tot 18.00 uur in conclaaf met schippers bij Lommerrijk aan de Straatweg 99. In Maasbracht op zaterdag 26 september treft men elkaar van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Zaal Fred Puts aan de Tergouwen 1.

Stilleggen
De bedoeling van de bijeenkomsten is informatie te delen en open te discussiëren met de aanwezigen. De onderzoeksresultaten van NEA zullen bekend worden gemaakt. Ook legt het Crisisberaad de tot dusver uitgewerkte plannen aan de zaal voor.

Specifiek vragen die aan de orde zullen komen zijn:
· Moeten er in het kader van de crisis eigenlijk wel maatregelen worden genomen?
· Bent u bereid om samen met een groot aantal collega’s afspraken te maken die leiden tot het stilleggen (bijvoorbeeld door poolvorming) van een deel van de capaciteit?
· Als u vrijwillig stil gaat liggen, bent u dan bereid dat tegen minimale basisopbrengsten (gedacht wordt aan 20 cent per ton) te doen?
· Als na een paar maanden opleggen blijkt dat de vrachtprijzen beduidend zijn gestegen, bent u dan bereid een heffing te betalen om de capaciteitsreductie te kunnen financieren voor de duur van de crisis?
· Heeft u wensen, bedenkingen of opmerkingen?

De presentaties door de leden van het Crisisberaad duren samen maximaal een uur, zodat zoveel mogelijk tijd vrij blijft voor discussie (tenminste 2 uur).

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.