Twee tankers voor VT naar Panama

0

 

Mensen van VT en Dockwise kijken vanaf de wal hoe de schepen worden geladen. (foto’s MGR)

Vrijdag 11 september werden in het Calandkanaal de nog jonge VT-tankers Vaals en Venray geladen in de Teal, een afzinkbaar zwareladingschip van Dockwise. Bestemming: Panama. Niet weer een vlootschouw in Amerika van Nederlandse schepen, maar een grondig voorbereid, uniek project van de Verenigde Tankrederij (VT). De Rotterdamse bunkerrederij zal de tankers inzetten bij de bunkering van zeeschepen aan beide zijden van het Panamakanaal. Daarvoor is een nieuw bedrijf opgericht: VT Shipping International.

Directeur Niels Groenewold van VT: “BP verzocht ons voor zijn klant Maersk mee te werken aan verbetering van de efficiency in de bunkeringen rond het Panamakanaal. De tankers worden exclusief voor BP ingezet in Panama.”

 

De schepen houden hun naam; er staat al wel ‘Panama’ op de kont.

Eigen kantoor in Panama
De opdracht dankt VT aan de kwaliteit van de moderne vloot in Rotterdam. “Een vloot van hoge kwaliteit, met voldoende volume en pompcapaciteit om de zeescheepvaart snel te kunnen bedienen, op de ankerplaatsen en op open zee.” Aldus Groenewold.
Aan de Atlantische zijde van het kanaal – binnen de breakwaters (het water tussen de golfbrekers en de kust) – gaat de 3.200 ton metende Vaals de bunkeringen aan de scheepvaart verzorgen. De Venray van 4.200 ton groot zal aan de zijde van de Stille Oceaan worden ingezet, op de ankerplaats van de zeeschepen. In Panama opent VT Shipping International een eigen kantoor.

Stille Oceaan
De tankers zijn aangepast voor het werk op zee op de werven Van der Brink in de Rotterdamse Waalhaven en Reimerswaal bij Hansweert.
In de eerste week van oktober verwacht Niels Groenewold dat aan de Atlantische zijde activiteiten kan worden gestart met de bunkering door de Vaals, korte tijd later gevolgd door de Venray op de ankerplaatsen bij de invaart van het kanaal aan de zijde van de Stille Oceaan.

 
 
 

 
 
<<< een heftruck wordt op het platform gezet om de zeevasten op hun plaats te zetten.
 

Een medewerker van VT bekijkt de vorderingen. >>>
 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.