Wachtenden in zicht

0

Word jij ook zo gek van al die reclame­folders in je brievenbus of ben je dol op het doorspitten van al het nieuws en alle aanbiedingen? Pagina’s vol met kleurrijke artikelen waaruit je kunt kiezen. Het helpt als je weet waar je naar op zoek bent, maar wat voor merk wil je en moet het een specifieke kleur hebben?

Om dat allemaal uit te zoeken, ben je wel een tijdje bezig. De jongere gene­ratie doet veel vooronderzoek via het internet en bestelt vaak ook via dit medium. Dat is al heel wat overzichtelijker dan al die losse folders, maar het helpt als de website zelf ook gestructureerd is.

De SAB begrijpt dat als je een antwoord op een vraag nodig hebt, je dit graag snel wilt vinden. Daarom is sinds maandag 11 september de nieuwe website van de SAB in de lucht.

Er is geprobeerd om alle onderwerpen zo duidelijk mogelijk te vermelden door bijvoorbeeld afbeeldingen van de vaardocumenten toe te voegen, die een link vormen naar de betreffende informatie. De belang­rijkste en meest gevraagde basisinformatie, zoals de openingstijden, het adres en het telefoonnummer, vind je op de pagina waarop je binnenkomt, de homepage. Onder aan de homepage staan links waarmee je versneld naar veelgevraagde onderwerpen kunt, zoals de lijst met keuringsartsen voor een medische keuring binnenvaart en de aanvraagformulieren voor vaardocumenten.

En…er is een noviteit toegevoegd aan de site. Op de homepage vind je nu rechts bovenin informatie over het aantal wachtenden bij de SAB-balie op dat moment. Het blijft natuurlijk een momentopname, maar als je in de buurt bent kun je even een kijkje nemen of het loont om even te wachten met het bezoek of om de documenten af te geven en op een later afgesproken moment weer op te halen.

Let op! Wil je een functiewijziging laten doorvoeren, houd er dan rekening mee dat de functie Matroos-motordrijver vanaf 1 december van dit jaar komt te vervallen. Er wordt ook regelmatig gevraagd naar de stempel op bladzijde 10 van het dienstboekje, waarmee je aangeeft dat je als stuurman niet voornemens bent om het Groot of Rijnschipperspatent te halen c.q. uit te breiden. Je hoeft met deze stempel het boekje niet meer jaarlijks af te stempelen.

Heb je later tóch weer vaartijd nodig voor bijvoorbeeld het Rijnpatent, weet dan dat eerst het dienstboekje weer geldig gestempeld moet worden, vóórdat de gemaakte reizen weer meetellen voor de Strecke.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.