Bijeenkomst Flevokust Haven

0

Op 20 september vond een ondernemersbijeenkomst plaats in Lelystad. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door provincie Flevoland, samen met evofenedex en CTU Flevokust. De nieuwe terminal in Flevoland is nog in aanbouw, maar er worden nu al containers afgehandeld. Ondernemers uit de regio kregen deze middag inzicht in de voordelen van vervoer over water, de mogelijkheden van exploitant CTU Flevokust, en hoe ze de omschakeling naar water mogelijk kunnen maken.

Het BVB was ook aanwezig en heeft samen met evofenedex de diverse Maatwerk-projecten toegelicht die op dit moment lopen in Zuid-Holland, Gelderland en Overijssel. Maatwerk Voorlichting Binnenvaart is onderdeel van het BVB en geeft middels praktisch advies op maat de mogelijkheden van de binnenvaart aan lokale verladers. Het BVB ziet in deze provincies nog vele kansen om meer vrachtwagenladingen naar het water te halen, maar loopt hier af en toe ook tegen knelpunten aan. Samen met de diverse partijen wordt gekeken hoe deze op te lossen zijn.

 

Snuffelstage

Het BVB krijgt geregeld vragen binnen over het doen van een snuffelstage aan boord van een binnenvaartschip. Vaak van jongeren die willen kijken of werken aan boord wat voor hen is. Maar onlangs kwam een vraag van een ouder iemand die eventueel via het zij-instroomtraject in de binnenvaart wil gaan werken. Eigenaar Verschuure van het ms Laetitia had eerder bij het BVB aangegeven open te staan voor snuffelstages en heeft de man onlangs een paar dagen mee laten varen. Hij heeft zo mee kunnen kijken en werken aan boord en een klein inkijkje gehad in de praktijk. Hij mocht zelfs een stukje sturen om meer een gevoel bij het varen te krijgen.

Met dank aan de heer Verschuure voor de gastvrije ontvangst en het wegwijs maken van deze geïnteresseerde in de binnenvaart. Tegen ‘the real thing’ kan geen informatiefolder op; het mensen zelf laten ervaren maakt veel meer indruk.

Mocht u het nu ook leuk vinden om mee te werken aan het promoten van uw beroep en bedrijfstak en snuffelstagiairs aan boord te ontvangen? Stuur het BVB dan even een bericht en we zetten u op de lijst voor het geval er weer een verzoek binnen komt.

 

Binnenvaartcafé

Op 11 oktober vindt het volgende Binnenvaartcafé plaats in het World Port Center in Rotterdam. Tijdens deze netwerkbijeenkomst zal aandacht besteed worden aan online bevrachtingsplatforms. 4Shipping en TEUbooker zullen beide hun platform toelichten en uiteraard is er gelegenheid vanuit de zaal vragen te stellen en in gesprek te gaan.

De nieuwe programmamanager van het BVB, Mariska van der Starre, zal de bijeenkomst voorzitten. Zij zal ook aandacht besteden aan de plannen van het BVB, onder andere voor arbeidsmarktcommunicatie. De sector heeft sterk behoefte aan gekwalificeerd personeel en het BVB ziet hier als promotieorganisatie een taak voor zichzelf. Uiteraard samen met de diverse stakeholders in de sector.

 

Wilt u aanwezig zijn bij het Binnenvaartcafé, laat het dan weten via info@bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl.

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.