Vox Máxima is KNVTS Schip van het Jaar

0

De winnaars poseren samen met Karla Peijs, die de Maritieme Awards uitreikte. Vlnr de vertegenwoordigers van Ampelmann/TU Delft, Alewijnse Marine, De Boarnstream, IHC Merwede en Abis Shipping.

De Vox Máxima is winnaar van de KNVTS Schip van het Jaar Prijs 2010 geworden. Gisteren werd de prijs uitgereikt aan bouwer IHC Dredgers.

Dat gebeurde op het Maritime Awards Gala in  de Amsterdam Convention Factory. In aanwezigheid van ruim 700 mensen uit de de maritieme industrie, overheid, politiek en pers reikte.Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, de awards uit.

De Vox Máxima is een sleephopperzuiger met een hopperinhoud van 31.200 m3 . Het schip is gebouwd bij in Kinderdijk, maar grote delen van het schip zijn gebouwd op andere locaties, waaronder de IHC Merwede werf in Heusden.Bij het ontwerp en de bouw is samengewerkt door Van Oord, IHC Dredgers, MARIN, en vele leveranciers.
Het is de grootste sleephopperzuiger die ooit is gebouwd in Nederland. Daarnaast zijn in het ontwerp verschillende andere innovatieve ontwikkelingen doorgevoerd. De Vox Máxima onderscheidt zich volgens de jury in capaciteit, efficiency en duurzaamheid. "De hoge totale prestatie wordt op unieke wijze bereikt door een groot draagvermogen te combineren met hoge vaarsnelheid en bijzonder goede baggerprestaties." 

Het jaarlijkse Maritime Awards Gala werd voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn vertegenwoordigd: Scheepsbouw Nederland (Vereniging Holland Marine Equipment en VNSI), de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied (KNVTS), HISWA Vereniging en de Koninklijke Vereniging Nederlandse Reders (KVNR). De vijf organisaties werken nauw samen met de Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor Scheepvaart en Scheepsbouw (NISS).

Nico van der Hoeven van Alewijnse Marine Technology met Karla Peijs.

De andere winnaars op het gala waren:

VNSI Timmersprijs 2010 Voor (jonge) maritieme ontwerpers met een nieuwe (deel)oplossing: 
Nico van der Hoeven van Alewijnse Marine Technology, voor het ontwerp van het automatiseringssysteem voor de Fuel Cell Boat Amsterdam.

KVNR Shipping Award 2010 Voor verbetering en/of vernieuwing van de bedrijfsvoering op het gebied van sociale, milieu-, organisatorische of scheepsinnovatie:
Abis Shipping voor het 3900 dwt MP heavy cargo vessel met open top en opbouw voorop

Er waren ruim 700 mensen uit de maritieme sector en de politiek aanwezig. (foto’s Hans Heiligers)

HISWA Excellence Award 2010 Voor personen die voor het aanzien van de Nederlandse maritieme watersportindustrie van groot belang zijn (geweest): 
Henk Hokwerda van jachtenwerf De Boarnstream

HME Maritime Innovation Award 2010 Voor vernieuwende kracht vanuit de maritieme en offshore toeleveringsindustrie:
Ampelmann voor het gelijknamige zelfstabiliserende platform

Article bottom ad

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.