- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVoor elk wat wils op Werkendamse Havendag

Voor elk wat wils op Werkendamse Havendag

- Advertentie -

Delen

Op zaterdag 5 juli viert Werkendam zijn 7e Open Havendag Werkendam. Die dag is op het gehele haventerrein van alles te beleven voor jong en oud. De feestelijke dag begint om 10.00 uur met een vlootshow. Daaraan doen onder meer de gerestaureerde Veerpont III, de stoomschepen Pieter Boele en Jan de Sterke, de Zilvermeeuw met 200 ouderen, een blusboot, zalmschouwen en moderne en historische schepen mee.
Wie dat wil, kan zelf mee het water op. Er zijn diverse mogelijkheden om mee te varen in een stoomsleper of een snelle RIB. Vanuit de lucht, tijdens een rondvlucht in de helikopter, heeft men een fantastisch uitzicht over het havengebied.

Shantykoren
Er zijn een openluchtcircus, een kinderkermis, bungy jump, spiderstormbaan aanwezig. Ook zijn er weer flyboard-demonstraties. Verder is er veel muziek: op diverse plaatsen treden shantykoren op. Shantykoor De Biesbosch, Muiterij Kantje Boord, Havenkoor Vissershang, Meidenkoor Woest genoegen en de Maasmaten zullen hun beste liederen ten gehore brengen.
Op de grote braderie (circa 150 kramen) is een breed assortiment aan producten te koop, waaronder maritiem gerelateerde producten. Er worden oude ambachten gedemonstreerd en er is een zeskamp tussen bedrijven. De Brandweer verdedigt de twee jaar terug gewonnen titel.

Taptoe
Het avondprogramma is onder meer gevuld met de traditionele taptoe, waarvan de organisatie in handen is van de Werkendamse muziekvereniging Irene. In actie komen Drumfanfare Exempel, Arnhemband, Mc Laren Pipeband en Brabants Fietsharmonisch Orkest. Ook in de feesttent op de Biesboschhaven is het goed toeven. Zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur met een speciaal entertainmentprogramma (en ook al een dag eerder, op vrijdagavond van 20.00 tot 01.00 uur).
De knallende afsluiting bestaat uit een indrukwekkend vuurwerk aan het eind van de avond.

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -