300e lid voor vereniging van shipspotters 

0

Zaterdag 28 juni voeren 75 shipspotters van de Rotterdamse afdeling van de World Ship Society door het havengebied. Voor het eerst gingen leden van de Britse zustervereniging mee. Zij bezoeken de grootste haven van Europa sowieso minimaal één keer per jaar, maar wilden deze gelegenheid niet voorbij laten gaan.

De camera’s maakten overuren. (foto Tekst & Toebehoren)

De World Ship Society Branche Rotterdam, zoals de vereniging voluit heet, is de grooste afdeling van schepenliefhebbers ter wereld. Onlangs meldde het 300e lid zich aan. 
Jaarlijks vaart de club met partyschip Diana door de haven. Tijdens de uitgebreide, acht uur durende tocht, werden onder andere de Maasvlakte, de 3e Petroleumhaven en de Waalhaven aangedaan. De meeste leden waren de hele dag aan dek te vinden; alleen voor de lunch gingen ze even naar binnen.
Er was volop bedrijvigheid in de haven. Flink wat schepen bij de containerterminals op de Maasvlakte; ook bij de EMO lagen grote jongens te lossen; op het Calandkanaal werd de Thialf van Heerema op de palen afgemeerd en vlak voor de terugkomst in Vlaardingen maakten de shipspotters precies de afvaart van het ms Rotterdam mee. Het spreekt voor zich dat de camara’s overuren maakten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.