- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVlaamse subsidie voor afvaltransport per schip

Vlaamse subsidie voor afvaltransport per schip

- Advertentie -

Delen

De Vlaamse Waterweg roept een nieuwe subsidie in het leven om het vervoer van afval over water te stimuleren. De vaarwegbeheerder trekt hiervoor 1,8 miljoen euro uit.

Per jaar wordt in Vlaanderen ongeveer 37 miljoen ton afval geproduceerd. Slechts 12 procent daarvan (4,5 miljoen ton) wordt via de binnenvaart vervoerd. De meerkosten van vervoer over water ten opzichte van het wegtransport zijn daarvan de oorzaak, aldus De Vlaamse Waterweg.

Aangezien afvaltransport niet tijdgebonden is en in grote volumes vervoer kan worden, is het juist erg geschikt voor het vervoer per binnenvaart. Vandaar de nieuwe steunmaatregel van De Vlaamse Waterweg. “Dit komt in de eerste plaats ten goede aan de mobiliteitsproblematiek en de duurzaamheid van transport.”

200.000 euro

Bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor investerings- en/of exploitatiesteun. De subsidie is per verlader maximaal 200.000 euro over een periode van drie jaar. Er wordt in de eerste plaats gemikt op voldoende grote afvalstromen met verschillende marktpartijen en liefst in combinatie met retourlading. Gegadigden moeten verder de garantie geven dat de afvalstromen minimaal drie jaar vervoerd worden met binnenvaartschepen.

Geïnteresseerde partijen kunnen hun aanvraag indienen tot uiterlijk 31 mei 2022. Informatie is beschikbaar op de website van De Vlaamse Waterweg.

 

 

 

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -