- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVITO heeft nieuw bestuur

VITO heeft nieuw bestuur

- Advertentie -

Delen

De Vereniging van Nederlandse Inland Terminals heeft een nieuw bestuur. Sinds 1 februari bestaat het uit voorzitter Michel van Dijk, secretaris Daniel ten Ham, penningmeester Etienne Morrien  en algemeen bestuurslid Willem van der Ark.

De vernieuwing van het bestuur was noodzakelijk geworden door het vertrek van een aantal bestuursleden. De redenen waren persoonlijke omstandigheden of de overstap naar een andere baan (bij een werkgever die geen VITO-lid is).

De afgelopen jaren heeft VITO gewerkt aan een nieuwe verenigingsstructuur en een nieuw werkprogramma. Belangrijkste aandachtspunten zijn daarbij de significante rol in modal shift, verduurzaming van de intermodale sector, digitalisering en kennisontwikkeling.

40 inland terminals

Nederland telt ruim 40 containerterminals. Deze inland terminals leveren een bijdrage aan de bereikbaarheid van economische regio’s en hebben daarbij een groot aandeel in de modal split van containervervoer binnen Nederland. Het vervoer van de gecontaineriseerde goederen gaat grotendeels over water; een aantal terminals biedt ook vervoer per spoor aan. Volgens inschattingen van VITO verwerken de inland terminals op jaarbasis zo’n 1,2 miljoen geladen containers.

De inland terminals leveren diensten voor collectief vervoer van individuele ladingen. Hiervoor laten zij op eigen risico in lijndiensten binnenvaartschepen varen en treinen rijden tussen de zeehavens en hun inland terminals. De actieve vloot bestaat uit gemiddeld circa 100 schepen, met een capaciteit van 32 tot 264 TEU.

 

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -