VistaSky mag aan het werk

1
(foto TeamCo Shipyard)

TeamCo Shipyard heeft de VistaSky opgeleverd. Het riviercruiseschip is in Heusden gebouwd voor de Zwitserse rederij Riverman Cruises en gaat varen voor 1AVista Reisen uit Keulen.

De cruiseaanbieder gaat vanaf vandaag (30 juni) weer varen, na maanden van gedwongen rust door corona. De VistaSky is een van de drie schepen die als eerste gasten ontvangen. Er worden wel de nodige (hygiëne)voorschriften in acht genomen, zoals die in de leidraad van IG RiverCruise en EBU zijn opgesteld.

Steakhouse

De VistaSky is 110 meter lang, 11,45 meter breed. Met 90 cabines is er plek voor in totaal 181 passagiers. Voor de snelle rekenaars onder de lezers: ja, er is één 3-persoonscabine. De privéverblijven liggen op het boven- en het middendek en beschikken allemaal over Franse balkons.

1AVista biedt all inclusive-verzorging. De cruisegasten mogen per reis ook één keer gratis dineren in het sfeervolle steakhouse op het achterschip: VistaGrill.

De afbouw vond plaats bij TeamCo Shipyard. Het casco is afkomstig van Vahali Gendt Holland. De twee Caterpillar-motoren (type 3508C), afkomstig van Pon Power, leveren voor de voortstuwing 783 bkW (1.065 pk) bij 1.600 toeren.

Veth Propulsion is verantwoordelijk voor de twee Veth Z-drives roerpropellers, de Veth-Jet boegschroef met Scania-motor en drie Veth GeneratorSets.

Beka Constructiebedrijf installeerde de machinekamervloeren. Berg Maritieme Meetsystemen zorgt met de niveaumeting dat er altijd voldoende drinkwater en brandstof aan boord is. Het bedrijf leverde ook de diepgangmeter en de doorvaarthoogtemeter.

Het door EBR Marine gebouwde stuurhuis is compleet met hef­systeem en hefbare wingplatforms en wingconsoles. Sun Roestvaststaal vervaardigde onder andere de hoogglans gepolijste reling, aluminium windschermen met glas, het loopplankenpakket met bordessen, rvs uitlaten en parasols (plus bevestiging).

Werkina Werkendam deed de complete elektrische installatie (inclusief 2-draads databesturing, monitoringsysteem met touch­screenbediening), ook van het complete nautisch pakket, het camera- en het satellietsysteem. Willemsen interieurbouw & scheepsbetimmering is verantwoordelijk voor de isolatie en betimmering.

WindeX Engineering leverde de HVAC-installatie, ventilatie, het sanitair, vacuümsysteem, de koel/vries-installatie, de ventilatoren en de rvs klaproosters.

Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf leverde de gangwaykranen, Beerens Handelsonderneming de davit en de sierschotelmast. Foresta Trading voorzag de VistaSky van een volledige pakket F.T. Victor-dienstpompen, ballast-/stripping-ejectors, gasolietrimpompen, smeeroliepompen en F.T. smeeroliehaspelsets.

Scheepvaartwinkel Marine leverde en plaatste het veiligheidspakket, dat onder meer bestaat uit brandslanghaspels, brandblussers, brandweer- en ademluchtuitrusting, reddingsvesten, een Jeanneau CAP360 met Suzuki buitenboordmotor (DF5). Daarnaast leverde het bedrijf Total-smeermiddelen, gereedschappen, schoonmaakmiddelen, Epifanes-verf en HMPE-touwen (OrangePowerRope).

De certificering is uitgevoerd door Lloyd’s Register EMEA.

1 reactie

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.