Verruiming Twentekanalen kan verder

0
De zijtak naar Almelo. (foto Wikimedia Commons/Pho4Train)

Rijkswaterstaat heeft de laatste fase van de verruiming van de Twentekanalen gegund aan Combinatie Van Oord-Hakkers-Beens. Donderdag 28 oktober is het contract daarvoor getekend. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2021 en duren tot eind december 2022.

Het gaat om de stukken tussen de IJssel en sluis Eefde, tussen Delden en Enschede en de zijtak richting Almelo. Door het verruimen van de vaarweg zijn de havens van Almelo, Hengelo en Enschede straks beter bereikbaar en kunnen grotere schepen veiliger en vlotter doorvaren. Dit is een stimulans voor de regionale economie en maakt het transport over water aantrekkelijker.

Damwanden vervangen

Combinatie Van Oord-Hakkers-Beens is onder andere verantwoordelijk voor het verruimen van het kanaal, het vervangen van de huidige damwanden over een lengte van 35 kilometer en het aanbrengen van een zelfdichtende laag op de bodem van het kanaal. Ook realiseren de bedrijven 13 kilometer natuurvriendelijke oevers.

“Wij kijken uit om met de combinatie aan de slag te gaan met de tweede fase van de verruiming van de Twentekanalen. Onze vindingrijkheid zetten wij graag in om bij te dragen aan de ambitie van Rijkswaterstaat om minder vrachtverkeer via de weg te laten plaatsvinden”, aldus Van Oord-directeur Richard Brouwer.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.