Lekkages te lijf met Leak Stop Gun

0
(foto's Leak Stop Gun)

Een nieuwe gepatenteerde Duits-Nederlandse innovatie maakt het mogelijk lekkages snel te stoppen. Het gaat om de Leak Stop Gun. Die is volgens het gelijknamige bedrijf ook geschikt voor de scheepvaart. De Leak Stop Gun is er in drie uitvoeringen: de 150 en 400 voor de professionele markt en de 150C voor de consumentenmarkt.

Ballon

Zoals bij zoveel succesvolle vindingen is het principe van de Leak Stop Gun heel eenvoudig. Is er een lekkage, dan schiet je met de ‘gun’ een oersterke ballon in het gat waardoor de vloeistof naar buiten stroomt. Door de tegendruk wordt de ballon aan de binnenzijde van het lekkende voorwerp platgedrukt, zodat deze het complete gat hermetisch afsluit. En is er sprake van een lange scheur, dan kunnen er meerdere ballonnen naast elkaar worden geschoten.

“Daarvoor heb je slechts één Leak Stop Gun nodig want de ballon is na het afschieten eenvoudig los te koppelen, waarbij deze gegarandeerd op spanning blijft”, vertelt Sales & Marketing-medewerker Yorick Wessels.

Oersterk

Het gepatenteerde materiaal waarvan de ballonnen zijn gemaakt, is oersterk. Daardoor is het ook toepasbaar in gaten met scherpe randen en punten. Het materiaal is bovendien langdurig bestand tegen meer dan negentig soorten chemicaliën, logen, zuren en oliën. “De eerste gebruikers van ons product zijn bijzonder enthousiast over de eenvoud, compactheid en gebruiksvriendelijkheid van de Leak Stop Gun”, vertelt Wessels.

De Leak Stop Gun is een uitkomst voor alle branches die te maken kunnen krijgen met milieuschade door lekkages: olie-industrie, scheepvaart, transport en landbouw. Ook de brandweer, havenbedrijven en de biogassector kunnen er baat bij hebben. Voor professionele gebruikers zijn er de Leak Stop Gun 150 voor lekken met een diameter tot 12 centimeter en Leak Stop Gun 400 voor lekken met een diameter tot ongeveer 35 centimeter.

Speciaal voor particulieren komt binnenkort de Leak Stop Gun 150C op de markt.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.