- Advertentie -
- Advertentie -
HomeNieuwsVernieuwde Beurtvaartkade is klaar

Vernieuwde Beurtvaartkade is klaar

- Advertentie -

Delen

Op donderdag 27 september is in Terneuzen de vernieuwde Beurtvaartkade officieel in gebruik genomen. De nieuwe kademuur heeft ligplaatsen voor riviercruise- en binnenvaartschepen.

North Sea Port en de gemeente Terneuzen hebben samen de hard nodige reconstructie van de kade gerealiseerd. Dat biedt de mogelijkheid om een aantal bedrijven een nieuwe plek te geven en de faciliteiten voor riviercruiseschepen en binnenvaart uit te breiden. Ook komt er een hotel- en woontoren. Deze aansluiting van het water met de stad krijgt hiermee meteen een gezicht.

 

Wachtplaatsen

De Beurtvaarkade, gelegen aan Zijkanaal A in Terneuzen, was dringend aan renovatie toe. De nieuwe kademuur is voor de oude gebouwd en moet minimaal vijftig jaar vooruit kunnen. De kademuur is voorzien van kathodische bescherming om corrosie tegen te gaan.

Aan de 220 meter lange kade kunnen riviercruiseschepen die Terneuzen in hun vaarprogramma hebben afmeren. De ligplaatsen voor binnenvaartschepen waren gewenst omdat er extra wachtplaatsen nodig zijn tijdens de bouw van de nieuwe sluis.

De schepen kunnen vanaf eind dit jaar gebruik maken van walstroom. Ook komt er een drinkwatertappunt.

foto: North Sea Port

Delen

- Advertentie -

Meer

Laat een reactie achter

Vul uw opmerking in!
Vul je naam in

- Advertentie -
- Advertentie -

- Advertentie -
- Advertentie -