Stremming opgeheven na aanvaring Paddepoelsterbrug

0
(foto 112Groningen)

Woensdagmiddag 26 september is een drogeladingschip tegen de Paddepoelsterbrug bij Groningen gevaren. De brug over het Van Starkenborghkanaal werd daarbij totaal ontwricht. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Volgens berichten stond het sein op groen, maar sloot de brug juist toen het schip er doorheen voer. Dat vertelde ook de schipper tegen de krant de Stentor: Het licht stond op groen en de brug ging open. “Maar toen we op ongeveer 300 meter waren, ging de brug ineens weer dicht. Uiteraard hebben we meteen volop afgeremd, maar wij hebben een remweg van 1000 tot 1500 meter dus een aanvaring was onvermijdelijk.” Het flink beschadigde schip was geladen onderweg naar Duitsland.

Het scheepvaartverkeer werd gestremd. Aan het eind van de avond werd de vaarweg weer vrijgegeven, nadat Rijkswaterstaat de hele avond had gewerkt om de brug uit de vaargeul weg te halen. Daarvoor werd een kraan ingezet.

Vandaag (27 september) is de brug uit het water de wal op gehesen. Tijdens die werkzaamheden was het kanaal weer gestremd.

foto: 112Groningen

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.