Verbeterde versie van Econaut

0

Het EICB werkt hard aan een succesvolle doorontwikkeling van de Econaut. Deze app
levert een actueel overzicht van de CO2-uitstoot per tonkilometer en vergelijkt de prestaties met het gemiddelde per scheepsklasse.

Logistiek collega Kees Modderman van het BVB heeft de afgelopen maanden geholpen als eerstelijns aanspreekpunt voor huidige gebruikers van deze tool om bugs te inventariseren en te verhelpen. Nieuwe gebruikers kunnen zich gratis registeren via www.econaut.nl.

In oktober zullen BVB en EICB tijdens de beurs Maritime Industry in Gorinchem samen een informatiebijeenkomst houden om informatie te delen over de Econaut. Ook gaan we dan met gebruikers in gesprek.

Werkbezoeken

In verband met COVID-19 heeft het BVB de organisatie van de werkbezoeken, die vaak in het voorjaar plaatsvinden, uitgesteld. Nu de regels echter wat meer versoepelen, kijkt het BVB naar mogelijkheden om toch wat gasten uit te nodigen en hen in een aangepast programma en klein comité kennis te laten maken met de sector.

Uiteraard met extra zorg voor de veiligheid van de gast en de te bezoeken ondernemers en
schepen. We kijken vooral naar schepen met een grote stuurhut waar voldoende afstand gehouden kan worden.

Het eerste werkbezoek van dit jaar staat voor eind augustus gepland. Te gast is dan de nieuwe hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat, Erica Slump.

Een tweede werkbezoek wordt georganiseerd voor twee gedeputeerden van de Provincie Noord-Holland. Het derde zal zijn met de nieuwe Directeur-Generaal Mobiliteit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Varen met batterijcontainers

Op 2 juni hebben Engie, ING, Havenbedrijf Rotterdam en Wärtsilä tijdens een webinar Zero Emission Services (ZES) gelanceerd. Dit is een nieuw bedrijf dat de binnenvaart verduurzaamt met verwisselbare batterijcontainers.

Het is een mooie stap op weg naar een emissieloze binnenvaart. Het webinar is via de website van ZES nog terug te kijken op www.zeroemissionservices.nl.

De collega’s van het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) zijn op de achtergrond nauw betrokken bij het initiatief. Zij kunnen vragen van binnenvaartondernemers  beantwoorden.

Dat geldt ook voor andere vragen op het gebied van vergroening en innovaties. Neem gerust contact op via (010) 798 98 30.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.